Azzaz931 Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Gru 2011 Posty: 215
Wysłany: 2012-01-30, 21:00 Regeneracja
Siema, ostatnio poza treningami w klubie(4 w tygodniu i ewentualnie siłownia) zacząłem ostro trenować w domu 3godz. treningu kondycyjnego i siłowego(codziennie) i tu mam problem gdyż po tygodniu tródno mi dawać z siebie 100% w klubie. Moje pytaniec brzmi czy zna ktoś dobrą/y diete/sposób/środek (niepotrzebne skreślić) na szybszą regeneracje mięśni?
Pomógł: 6 razy Wiek: 18 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 100 Skąd: Poznań
Wysłany: 2012-01-30, 22:46
ja polecam OLIMP VITA-MIN Multiple Sport, zestaw witamin dopasowany specjalnie do treningu, cena tez niewysoka bo ok 24zl na allegro (wiekszosc sprzedajacych pokrywa koszta wysyłki) a wystarcza na długo,moim zdaniem dobre witaminki to podstawa
Wysłany: 2012-01-31, 22:23
SzyHa napisał/a:
nie słuchaj go ;P lepiej postawić na naturalną regeneracje,a nie z pomocą chemicznych wyziewów
chemiczne wyziewy? to nie jest żaden jabłczan czy monohydrant tylko witaminy, pozyskiwane drogą naturalną, to jest ogólny skład takich tabsów
- witaminy i chelatowane składniki mineralne
- polifenole zielonej herbaty (w tym EGCG) oraz flawonoidy z owoców cytrusowych
- flawonolignany z ostropestu plamistego
- polifenole i fitosterole z palmy sabałowej, dyni i pokrzywy
- kwas alfa liponowy ALA
- Piperyna z pieprzu czarnego
nie wiem gdzie tu masz chemię, jeśli nie jesteś dostatecznie zorientowany w temacie to nie mieszaj chłopakowi w głowie, przy intensywnym wysiłku odpowiednia suplementacja jest istotna, a twoje podejcie jest zwykle archaiczne
SzyHa napisał/a:
co do witaminek,dużo witaminy A,C i staraj sie po treningu dużo pić i zjeść jakieś białko,a na kolacje twaróg
twaróg pozwoli mu "urosnąć" poprzez (niewielkie) uzupełnienie aminokwasów, ale nie wystarczy do odpowiedniej regeneracji.
Cytat:
Azzaz931
Polecam Ci również\zamiennie węglowodany, większość kosztyje ok 20-30zł\kg i są bardzo wydajne, a taka mieszanka jest już wyposażona w zestaw potrzebnych witamin
myślisz że takie olimpy i inne gówna są naturalne? co z tego że zawierają witaminy,jak tam jest dodane tyle chemii,że po paru latach możliwe że mu coś siądzie?
myślisz że takie olimpy i inne gówna są naturalne? co z tego że zawierają witaminy,jak tam jest dodane tyle chemii,że po paru latach możliwe że mu coś siądzie?
Jeżeli nie ma przeciwwskazań zdrowotnych i zażywa to w odpowiednich ilość w odpowiednim czasie, to nic się mu nie stanie
to może teraz niczego nie bedzie czuł i nic mu sie nie stanie.ale zażywając takich suplementów,serce,wątroba,nerki,nie znam sie więc moge sie mylic co do nazwy,ale wiem że coś łatwo może paść prędzej czy później
Wysłany: 2012-02-02, 19:11
faktycznie nie znasz sie za bardzo bo głownym zadaniem tych odżywek jest regulowanie pracy narządów ktore wlasnie wymieniłeś, podałem skład tej mieszanki olimpa więc poświęć 5 minut i spytaj wujka google, może wreszcie coś ci się rozjaśni
Azzaz931 Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Gru 2011 Posty: 215
Wysłany: 2012-02-03, 14:49
Nie jestem przecinikiem suplementacji, ale wolałbym jej teraz nie stosować(w tym treningu zależy mi na wzroście realnej siły(niekoniecznie mięśni) i kondycji beztlenowej ) ponieważ zdrowe odżywianie się
lepiej mi podpasowuje do treningu( regeneracji potrzebuje bo robie wykańczająco tabate(4min 20s pracy i 10 przerwy)pod koniec treningu.
[ Dodano: 2012-02-03, 14:50 ]
Głównie unikam jej bo niedawno skończyłem serie(diete dalej mam)