Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2008-07-17, 16:03
Jesli z czyms nie pomylilem (nie uczeszczam na w-f) to jest to jakby bieganie truchtem z podnoszeniem jak najwyzej kolan, biciem sie pietami w tylek itp.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Rafał wysłałem ci ten program, do Gulka niemam maila.
pozdr
[ Dodano: 2008-07-17, 17:45 ]
Aha :D Ale to jakoś sie chyba robi najpierw jedno a potem drugie? Bo raczej ciężko tak naraz biec, podnosić kolana jak najwyżej i ieszcze udeżać piętami w tyłek :)
Cibor napisał skipy A i B także pewnie to jedno to będzie z kolanami a drugie z piętami nie?
Ja mam takie pytanie. Czy jest możliwość w jakiś sposób zwiększyć wytrzymałość stawów(których jak wiemy nie należy rozciągać). Czy np. łykanie jakichś tabletek na stawy np. artrostop czy coś takiego może nas uchronić przed kontuzją? Albo czy jedzenie galaretek które zawierają żelatynę ... ?
Artrostop i inne leki służą do leczenia jak jesteś zdrowy to działają wręcz odwrotnie ;] Tytanowe kostki są okej ale jak sama nazwa wskazuje służą one tylko na kostki, stawów kolanowych raczej nie wzmocnisz bo niby jak, przysiady je tylko niszczą ;/ nadgarstki można przez pompki lub stanie na racach, tylko je najpierw dokładnie ,,wykręć,, nie wiem jak to dokładnie nazwać, tak samo jest z łokciami.
na stawy to najlepiej glukozamina bo to sub element diety ja to łykam bo tak kiedyś starłem chrzastke kolanowa na treningu ze kość prawie ocierała o druga .Chociaż nie wiem czy ci pomoże najlepiej spytać sie trenera lub lekarza.