Witam, w piątek 28.01,potknąłem sie na schodach , i mocno sobie ścięgna naciągnąłem koło kostki, w sobote wgl nie mogłem chodzić ale smarowałem sobie kostke maścią ibum, i pomogło w poniedziałek juz wszystko bylo ok, odczuwałem tylko lekki ból, we wtorek przyszedł czas na trening, początek spoko , nic nie boli , ale pod koniec treningu przyszedł czas na walke i lekko mówiąc dostałem baty, ból znowu powrócił , chyba sobie przeciążyłem tą noge, i tutaj moje pytanie czy są jakieś sposoby żeby jakoś szybciej uporać sie z tą kontuzją? u lekarza nie byłem bo chyba nie ma potrzeby mam minimalnie spuchniętą kostke że prawie tego nie widać, z góry dzięki za odpowiedzi;]
PS: Jutro kolejny trening, nie jestem pewny czy iść, ale nie chce też opuszczać bo od 4 mies opuściłem tylko 1.
_________________ "Nie bój się porażek, a dojdziesz do zwycięstwa"
Azzaz931 Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Gru 2011 Posty: 215
Wysłany: 2012-02-01, 15:30
Zgadzam się z powyższym jak chcesz mimo wszystko trenować, to siadasz sobie wygodnie na krześle, hantle w łapy i jedziesz różne grupy mięśniowe(bicepsy,tricepsy,barki,klatka) uda, i inne u nóg nie.
PS. Jak nie masz hantli to niestety, ale ruch powinieneś ograniczyć do chodzenia.
PPS. Smaruj żelem(polecam altacet), a w kilka dni przejdzie do końca.
tak, tylko trenuje karate kick boxing i boks, to będzie ciężko, ale trudno, czyli zwykłe maści wystarczą ? , bo bałem sie że to coś grubszego : ) dzięki za odpowiedzi ;]
_________________ "Nie bój się porażek, a dojdziesz do zwycięstwa"
Azzaz931 Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Gru 2011 Posty: 215
Wysłany: 2012-02-01, 16:40
Jeśli od piątku czujesz że cię mniej boli to znaczy, że szybko przejdzie.
Niepokoić musiałbyś się gdybyś po kilku tygodniach nie czuł żadnej ulgi, a tak to nie ma co się martwić.
Nie przeciążając nogi,a konkretnie tego mięśnia,dojdziesz do sprawności szybciej niż myślisz. Do tego polecam dobrą maść oraz bandaż z jodyną- to na opuchliznę. Mi zawsze pomaga.