Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-01-03, 09:36
Oczywiści zaraz Maciek nam odpowie kilkoma linkami w których capoerzyści nokautują rywali. Jednak te linki bez wątpienia pokazują całą prawdę o capo.
5 zawodników powiadasz? Tylko czy Ci zawodnicy pokonali kogoś z czołówki?
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-01-03, 13:55
Marcinek1588 napisał/a:
w MMA nikt nie trenuje capoeiry dac ci linki ?? jest okolo 5 lub wiecej osob co trenuja capoeire o to przyklad ludzi ktorzy nie wiedza sie wypowidaja ;/ ludzie mysla ze sie wyucza kopniec w capoeira i juz sie moga klepac a nie pomysla o zastosowaniu robienia sztuczek itp nie chodzi mi tu o latanie ale uzywanie odpowiednich technik itp a zapytam keszek co trenujesz itp ?? i to byl turniej zwykly sparing czy jak ?
xfighter ze slupska ja tez i rowniez mam 15 lat pochodzi koles na boks czy na cos bedzie na silach zrobimy sobie sparing nagramy i zobaczycie jeednak ze capoeira mozna zdzialac !! :D co ty na to fighter w ogole skad jestes zatorze ??
michal zobacz sobie techniki takie jak , martelo,benaco,rabo de aria,chapa,tesoura
Hhahah no są ale do tego każdy znaczący w MMA wpisujący sobie Capo w Background ma Czarny Pas w BJJ i zna wszystkie techniki przekrojowej walki i nie używa nic z tego tańca, POZDRO I POĆWICZ chłopaczku.
Strona nie była aktualizowana od dawna. Nawet nie wiem czy ktokolwiek ma do niej jakies prawa jeszcze :D Aktualnie trwaja prace nad nowa, moze cos sie zrobi kiedys.
Cara de Gato
Wysłany: 2010-04-17, 20:45
Ludzie opanujcie się:) Ćwiczyłem Kiokushin Karate 3 lata ,aż w końcu dałem sobie na wstrzymanie a teraz zaczołem ćwiczyć capoeira i ćwiczę już 2 rok i nie narzekam. Powiem wam tyle bo się sprzeczacie która walki jest lepsza (KAŻDA SZTUKA WALKI JEST DOBRA NA SWÓJ SPOSÓB), nie każdy musi lubić to co komuś innemu się podoba i nie rozumiem tu waszej bęzsensownej sprzeczki.
właśnie tą sprzeczkę odnowiłeś bo temat już się wypalił ale żeby dodać trochę do ognia sam wkurzę parę osób:P capoeira fajny taniec fajnie wygląda też bym chętnie tych salt i innych nauczył chcecie to ćwiczcie ale nie wmawiajcie sobie ani innym że to skuteczna SW bo skuteczna nie jest.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Cara de Gato
Wysłany: 2010-04-18, 19:18
Ja chyba wiem czemy mówicie na capoeira taniec po 1. Capoeristas tańczą jeszcze sambę.
2.może nasza garda tak wygląda.
Capoeira nie zawsze jest skuteczna na ulicy ale ja mam znajomego który był w Berlinie i na jego nie szczęcie zaatakowało go dwuch bandytów z nożami, najpierw zaczoł uciekać a jak wylądował w ślepej uliczce musial walczyć. Nieźle im dokopał napisano o nim w gazecei i powiedził takie słowa: Dobrze że tamci nie znali capoeira.
Dobrze, ze tamci nie znali nic :D pewnie nawet tego jak poprawnie trzymać nóż.
Temat do wywodów na ten temat już jest.
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2010-04-21, 09:39
Cytat:
Trenując jakąkolwiek sztukę walki, ma się więcej szans na zwycięstwo nad przeciwnikiem na ulicy niż nie trenując nic, a jak ktoś używa noża to znaczy że serca wojownika nie ma :P
Trenując jakąkolwiek sztukę walki, ma się więcej szans na zwycięstwo nad przeciwnikiem na ulicy niż nie trenując nic, a jak ktoś używa noża to znaczy że serca wojownika nie ma :P
Chyba mózgu nie ma albo nie zdaje sobie sprawy co może tym nożem zrobić. Świrów nie brakuje nigdzie na świecie nawet w Polsce.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Dokladnie tak. Chociaz sa tez tacy, ktorzy wyciagaja noz, a nawet nie odwazyliby sie nic zrobic nim. Nie wspominajac takze o tym co zrobiliby gdyby przeciwnik tez noz wyciagnal.
Ja trenuje Muay thai 3 lata i raz w ringu miałem do czynienia z mistrzem capoeiry, miał czerwony sznur. był dla mnie za szybki nigdy nie widziałem tak szybkich kopnięć obrotowych, zajebiście szybko się poruszał, skończyło sie na tym że zajebał mi high kicka w czoło.