Witam wszystkich.
Na początek kilka informacji o mnie:
- mam 15 lat,
- pochodzę ze Słupska,
- od lipca uczęszczam na siłownię,
- mam 177 cm wzrostu
- ważę 56 kg.
Chciałbym trenować jakiś sport walki, ale nie wiem na co się zdecydować. Chciałbym dostać wasze propozycje i informacje na temat miejsca, kosztów i czasu danych treningów.
Z góry dziękuję za informacje.
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2009-12-13, 13:09
Boks na ogrodowej masz 5 razy w tygodniu jak cie przyjmą do sekcji za chyba 10zł lub za free.
Muay Thai 3 razy w tygodniu za 80zł na razie chyba maja treningi w sali mechanika a prawdopodobnie się przeniosą na ogrodową
Jest jeszcze Krav Maga
Judo na w sali na stadionie 650 lecia
Ju-jitsu w szkole policji tez kiedyś było.
Komaro zaczynasz mnie [ustawa o kontroli publikacji i widowisk] bo dla mnie capoeira to nie jest taniec ja sie moge z toba [ustawa o kontroli publikacji i widowisk] ile masz lat co cwiczysz i ile [ustawa o kontroli publikacji i widowisk] napisal bys ze dla ciebie to jest taniec to spoko ale wzieles to ogolem ze to taniec i tym nie obraziles [ustawa o kontroli publikacji i widowisk] zeby tak napisac sa opracowane ciosy ktore sie stosuje na ulicy to ze jest ciezko troche tym stylem to co innego nikt nie mowil ze bedize latwo !
Pisac to mozna rozne rzeczy, czesto totalne bzdury. Capoeira raczej w jakichs konfrontacjach stylowych sie nie sprawdzila, to i nikt nie traktuje jej zbyt powaznie, poza tym w duzej mierze opiera sie na tancu. No i wiadomo, wiekszosc trenujacych bedzie sie zarzekac ze to sztuka walki i ze jest skuteczna na ulicy, nikt sie nie przyzna ze trenuje cos o niskiej skutecznosci.
Dla mnie także to jest taniec. Jeszcze rok temu gdy byłem (ciągle jestem) laikiem, miałem okazję spotkać się na macie z tym. Wiem iż chłopak ćwiczył minimum z 2 lata, czyli tyle co ja, no i w pierwszej rundzie sam się wykończył. Latał dookoła czasami spróbował kopnąć, lecz nic mu to nie dało. Koniec pierwszej 5 minutowej rundy i się przed drugą rundą poddał, dostał takiej zadyszki po kilku uderzeniach.
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-12-31, 10:29
Marcinek1588 napisał/a:
sa opracowane ciosy ktore sie stosuje na ulicy
W capoeirze??
Jak dla mnie Capoeira jest widowiskowa i nic poza tym. Widziałem był na treningu kiedyś capoerzysta (czy jak to się piszę) twierdził, że ćwiczy koło trzech lat. Dostał taki wpierdol, że więcej się na treningu nie pokazał. Jednak po sparingu stwierdził, że capoeira to "sztuka walki" która sprawdza się na pokazach bo w walce jest do kitu. Dobrym argumentem może być to, że np. w MMA nikt nie trenuje capoeiry.
I staraj sie chłopie robić kropki i przecinki bo się tego czytać nie da.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
w MMA nikt nie trenuje capoeiry dac ci linki ?? jest okolo 5 lub wiecej osob co trenuja capoeire o to przyklad ludzi ktorzy nie wiedza sie wypowidaja ;/ ludzie mysla ze sie wyucza kopniec w capoeira i juz sie moga klepac a nie pomysla o zastosowaniu robienia sztuczek itp nie chodzi mi tu o latanie ale uzywanie odpowiednich technik itp a zapytam keszek co trenujesz itp ?? i to byl turniej zwykly sparing czy jak ?
xfighter ze slupska ja tez i rowniez mam 15 lat pochodzi koles na boks czy na cos bedzie na silach zrobimy sobie sparing nagramy i zobaczycie jeednak ze capoeira mozna zdzialac !! :D co ty na to fighter w ogole skad jestes zatorze ??
michal zobacz sobie techniki takie jak , martelo,benaco,rabo de aria,chapa,tesoura
5 lub wiecej osob ? To naprawde bardzo duzo biorac pod uwage liczbe ludzi walczacych dzisiaj regularnie w MMA... Poza tym nie wystarczy walczyc, zeby udowodnic skutecznosc czegos trzeba tez wygrywac. Moze jestem w bledzie, jesli tak to oswiec mnie, ale nie slyszalem o zadnych solidnych zawodnikach trenujacych capoeire.