hej czy sprawdzaliscie kiedys swoja sprawność fizyczna ??
Ja tak i o to moje wyniki
Gibkość - połowa szpagatu , dotknę głowa do kolan (z wyprostowanymi nogami )
Szybkość- nie liczylem (duzo biegam sprintami ale nigdy nie licze)
siła ramion- 50 pełnych pompek , podniosę na gryfie 45 kg 3 razy
siła nóg- krzesełeczko przy ścianie 3 min
mięsnie brzucha - w 30 sek 32 brzuszki , nożyce 45 sek
Dane fizyczne: NA CHłOPCA W WIEKU 14 LAT
180CM 74KG -2 Cm tłuszczu
spirometria 3200-przy alergii
A no i jeszcze widomość dla wszystkich w przypadkach jakiś chorób związanych z siłownią lub sztukami walki prosze do mnie trochę mam o tym ksiazek i znam sie na tym
Opiszcie swoje osiagniecia
_________________ MMA muay thai
Vego
Wysłany: 2008-08-24, 20:43
ja mam 184cm i podnosze 80 dych ponad 5 razy więc 45 to mało, mam kumpla 150 wzrostu a waga mała i podnosi 60 i to lekko
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2008-08-24, 21:17
Pytania "arcydzieło" ciekawe co wnosi do forum? Ale nie będę czepliwy.
A co do sprawności fizycznej: Czy wymiernikiem mojej "sprawności" jest możliwość dotknięcia "Głową do kolan" .
Ale żeby nie dołować autora: Pomysł dobry tylko forma zła.
P.S A nie można by napisać swojego maksymalnego wycisku? Ja też mogę dodać, że wyciskam 10 kg z 300 razy ( oczywiście nie sprawdzałem ).
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Wysłany: 2008-08-24, 23:18
jesli nie sprawdzales to watpie czy podniosl bys z 200 razy 10 kg przekonaj sie to nie jest smieszne bo sprawdzalem z kumplami to nie jest latwe
_________________ Przeważnie, zachowuję się poważnie
Przeważnie, nikogo nie drażnię
Przeważnie, słucham rad uważnie
Przeważnie, nie czuję się odważnie
Przeważnie, widać to po mnie wyraźnie
Otoczenie nie działa na mnie zakaźnie
Przeważnie...
ja mam 184cm i podnosze 80 dych ponad 5 razy więc 45 to mało, mam kumpla 150 wzrostu a waga mała i podnosi 60 i to lekko
no tak tylko wiesz ja sztangi nie mam i raz na 3-4 miesiace podnosze sobie u kolegi:/
lacjusz -jesli umiesz to prosze o skorygowanie tematu:) a co do tego dotykania głwa do kolan u nas w szkole tak sprawdza sie gibkosc wiec do mnie nie miej pretensji
Wysłany: 2008-08-25, 10:15
Pegaz napisał/a:
jesli nie sprawdzales to watpie czy podniosl bys z 200 razy 10 kg przekonaj sie to nie jest smieszne bo sprawdzalem z kumplami to nie jest latwe
Nie chcę się rozpisywać, ale gdybyś zauważył, moje zdanie pachnie ironią .
life@death- Nie mam żadnych pretensji , nawet nie chciałem prowokować do takich odpowiedzi. Ale za poprawę tematu to się nie biorę. Twój pomysł więc go dokończ i zostaw w idealnej formie . Życzę powodzenia.
P.S Mała podpowiedź: zamiast siła ramion użyj słowa "max. wycisk" lub siła klatki piersiowej.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Pomógł: 13 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 851 Skąd: z Bażin
Wysłany: 2008-08-25, 12:51
U mnie tak:
Gibkość szpagat 20cm nad ziemią bez wcześniejszej rozgrzewki
64 pompki(rekordzik moj), na klatę (gryf -zależy na której siłce ;/czasem waży 20 a czasem 25 trudno jest dobrać idealny ciężar ) biorę 50 - 55kg x 10
brzuch: zrobiłem na płasko 140 brzuchów ale się nudzi po takim czasie:/ więc robie na pochyłej z obciążeniem 20 kg około 10 razy
Mam 16 lat prawie 175 cm wzrostu i 63kg
resztę nadrabiam szybkością ;p
Kurde, Vego ile pracowałeś nad tym żeby 80 kg wyciskać? szacun!
_________________ przyjaciół miej blisko, wrogów jeszcze bliżej.
Wysłany: 2008-08-25, 13:49
jakub126p napisał/a:
U mnie tak:
Kurde, Vego ile pracowałeś nad tym żeby 80 kg wyciskać? szacun!
To nie jest trudne jakub126p. Zapisz się na siłownie, popracuj nad sobą a uzyskasz jeszcze większy efekt.
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Debilny temat. Nie wiem co on w ogole ma wspolnego z SW. Czy umiejetnosci kogokolwiek zwieksza sie jesli dotknie glowa kolana? Chyba nie. Bedziecie sie droczyc kto jest lepszy bo zrobi wiecej przysiadow albo pompek? Bez jaj. Z tym wyciskaniem to też przegina, to na to liczy się praktycznie siła 2 partii mięśni, a siła ciosu dużo bardziej wynika z szybkości niż siły fizycznej - prosty wzór na energię kinetyczną rodem z liceum:
Ek = MxV²
dla laików:
M - masa
V - szybkość
CZYLI wychodzi na to, iż szybkość ma dwukrotnie większe znaczenie ;]
Wynika to z tego, że połowa tych ćwiczeń jest psu na budę, a zamiast tego lepiej wziąć się np za markowanie ciosów z ciężarkami różnej wagi - 1,5kg do ciosów na pełnej szybkości i cięższych analogicznie do mniejszej. Zobaczcie choćby treningi Buakawa. Tyle ode mnie
_________________ K-1 World Max 2003 & 2008 Champion
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 19 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2008-08-26, 10:05
Na moje oko i na moją pamięć to ten wzór jest z 2 gimnazjum;).
Wysłany: 2008-08-26, 12:57
Może i tak ale temat się przyda gdzie każdy powie ile pompek robi itd. Ja np.70 pompek luzem robię, a ile na maxa to nie wiem bo jakoś nie sprawdzałem.
moim zdaniem to temat taki z du*y wziety... pare cwiczen i koniec jak juz robic taki temat to bardziej rozwiniety a nie 3 cwiczenia na krzyz i tyle lol