Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Staw skokowy
Autor Wiadomość
Komaro 

Wysłany: 2010-01-04, 16:55   

szogun napisał/a:
Właśnie to wcześniej napisałem, że są różne stopnie. Pogadaj o tym chociaż z rodzinnym albo z tym co cię w szpitalu badał. On ci powie który to stopień i wszystko porządnie wytłumaczy.

Jak pisałem lekarz był nie kompetentny idiota nic nie dało się go zapytać.

szogun 

Wysłany: 2010-01-04, 17:13   

Komaro napisał/a:
lekarz był nie kompetentny idiota nic nie dało się go zapytać.

U mnie było to samo :]
Dlatego może warto iść do rodzinnego albo prywatnie. Albo poczytaj sobie tę stronę co jej link podałem wcześniej

Komaro 

Wysłany: 2010-01-04, 17:17   

szogun napisał/a:
Komaro napisał/a:
lekarz był nie kompetentny idiota nic nie dało się go zapytać.

U mnie było to samo :]
Dlatego może warto iść do rodzinnego albo prywatnie. Albo poczytaj sobie tę stronę co jej link podałem wcześniej

Przeczytałem i wnioskuje, że mam ten 1 stopień czyli ten lekki nie zerwanie, rodzinny ch*** będzie się i odeśle do tego od nóg ortopeda czy jak on tam ma poczekam ten wyznaczony czas i jestem ciekawe jak za 2 miechy noga będzie pracować.

keszek

Wysłany: 2010-01-04, 18:36   

Ja bym odpuścił sobie treningi na miesiąc, a potem marszobiegi lekkie. Na bosaka po plaży/lesie. Wtedy pracują inne mięśnie, i zobaczysz że inaczej będziesz chodził/biegał. Nie na pięcie, co jest szkodliwe. No i od nierówności różnych wzmocnisz mięśnie stabilizujące kostkę, przez co są mniejsze szanse na ponowne uszkodzenie.

http://www.akademiamarato...e/trening-9.php

zalewa 

Wysłany: 2010-01-04, 19:01   

komaro

Ja bym na twoim miejscu wrócił do treningów po miesiącu. Nic poważnego ci nie jest jeśli możesz już jakoś chodzić to nie jest źle. Wg. mnie po miesiącu będziesz w stanie wrócić. W końcu wydaje mi się że miałem trochę gorsze. Ja spadłem z około pół metra a do motoru się czołgałem ;-) .

szogun

Nie nie każdy ma takie same skręcenie, nie każdemu pęka torebka stawowa i nie każdy jest tobą. Nie podawaj ciągle tego co ci się stało. Jak byś nie zauważył to on ma raczej lekkie skręcenie. A i jeszcze nie podawaj tych stron bo różne rzeczy ludzie w necie piszą.

keszek

Jest zima!!! A poza tym nie każdy ma las i plaże pod domem i to siara, wygląda że nie stać cię na buty.
Nie cackaj się z nimi nie baw

Batman 

Wysłany: 2010-01-04, 19:03   

keszek napisał/a:
Na bosaka po plaży/lesie
W zime? :lol: ;-) w lesie nawet w lato gdy jest ciepło niewygodnie biega się na boso :-D (małe zwierzęta, różna roślinność, kijaki po których boleśnie się stąpa, kleszcze ;-) )

Komaro 

Wysłany: 2010-01-04, 21:21   

Batman napisał/a:
keszek napisał/a:
Na bosaka po plaży/lesie
W zime? :lol: ;-) w lesie nawet w lato gdy jest ciepło niewygodnie biega się na boso :-D (małe zwierzęta, różna roślinność, kijaki po których boleśnie się stąpa, kleszcze ;-) )

Las niby mam ale to lipa tak biegać po za tym w lesie i okolicach cały czas libacje alkoholowe i wszędzie szkło xD

Batman 

Wysłany: 2010-01-04, 22:44   

Komaro napisał/a:
Batman napisał/a:
keszek napisał/a:
Na bosaka po plaży/lesie

Las niby mam ale to lipa tak biegać po za tym w lesie i okolicach cały czas libacje alkoholowe i wszędzie szkło xD
Zapomniałem o tym, ale jest więcej powodów aby nie biegać boso po lesie;) a po plaży to chyba na brzegu, bo nie wygodnie się biega w piachu :-)

keszek

Wysłany: 2010-01-04, 23:01   

zalewa napisał/a:
Jest zima!!! A poza tym nie każdy ma las i plaże pod domem i to siara, wygląda że nie stać cię na buty.

Zima? Jest śnieg! :> Ale po lesie w butach można chodzić :)
Batman napisał/a:
W zime? w lesie nawet w lato gdy jest ciepło niewygodnie biega się na boso (małe zwierzęta, różna roślinność, kijaki po których boleśnie się stąpa, kleszcze )

No nie przesadzajcie, biega się po leśnych ścieżkach. No i się patrzy pod nogi.
Cytat:
Zapomniałem o tym, ale jest więcej powodów aby nie biegać boso po lesie;) a po plaży to chyba na brzegu, bo nie wygodnie się biega w piachu

W piachu właśnie, żeby te mięśnie bardziej pracowały. Spacerki jakieś itp.

A co wy wszyscy z tym śniegiem? Od biedy 5 min można pobiegać,

zalewa 

Wysłany: 2010-01-04, 23:34   

keszek

Jak lubisz biegać przy po śniegu -15 to gratuluję. Poza tym bieganie po dworze na boso kojarzy mi się z biedą. Ja tam wolę buciki zakładać. A jeśli chcesz sobie nogi wyćwiczyć to proponuję motocross na boso ;-) fajna zabawa tylko biegi słabo wchodzą :-P a i podnóżki się wpijają.
Nie cackaj się z nimi nie baw
Ostatnio zmieniony przez zalewa 2010-01-05, 17:32, w całości zmieniany 1 raz  

KolowroteKK 
BJJ / KK

Wysłany: 2010-01-05, 00:00   

Co z tego, że kojaża sie z biedą :). Jak bym mial wybrac bieganie np. po plazy to na boso. Lecz jesli chodzi o sciezki/lasy itp. wolalbym raczej obuwie sportowe. Pozdrawiam

Batman 

Wysłany: 2010-01-05, 16:06   

keszek napisał/a:

A co wy wszyscy z tym śniegiem? Od biedy 5 min można pobiegać,
Ja nie mogę wytrzymać jak jest mróz i nie mam rękawiczek to nie mogę wytrzymać

DrunkenMaster 
Dymał Twoją Starą

Wysłany: 2010-01-05, 18:52   

Ja biegałem przed sylwkiem rano, bylo spoko.

Prywatny ortopeda np. u mnie wykrył wadę stopy i dał wkładki ortopedyczne specjalne dzięki którym już sobie później kostek nie skręcałem, gdybym nie poszedł to bym miał przepierdolone strasznie pewnie teraz.

Jak po 3 dniach mozesz chodzic to raczej luz, ale uwazalbym przynajmniej z miesiac.

Komaro 

Wysłany: 2010-01-05, 18:56   

DrunkenMaster napisał/a:
Ja biegałem przed sylwkiem rano, bylo spoko.

Prywatny ortopeda np. u mnie wykrył wadę stopy i dał wkładki ortopedyczne specjalne dzięki którym już sobie później kostek nie skręcałem, gdybym nie poszedł to bym miał przepierdolone strasznie pewnie teraz.

Jak po 3 dniach mozesz chodzic to raczej luz, ale uwazalbym przynajmniej z miesiac.

Wada stopa? Czyli tzw. "platfus"?

keszek

Wysłany: 2010-01-05, 20:45   

zalewa napisał/a:
keszek

Jak lubisz biegać przy po śniegu -15 to gratuluję. Poza tym bieganie po dworze na boso kojarzy mi się z biedą. Ja tam wolę buciki zakładać. A jeśli chcesz sobie nogi wyćwiczyć to proponuję motocross na boso fajna zabawa tylko biegi słabo wchodzą a i podnóżki się wpijają.

5 minutowa przebieżka jeszcze mi nie zaszkodziła.

Odpowiedz do tematu