Witam, trenuje parter (bjj) już 4 miesiące, ale brakuje mi czegoś, mianowicie stójki.
W związku z tym pytania z mojej strony do Was:
- Dynamika, jak ją najlepiej wyrabiać
-Worek, jak w niego walić, w sensie czy ładować całe serie czy ćwiczyć pojedyńcze ciosy
-Techniki, aby bić jakoś sprawnie w ten worek, nie lecieć na piździe jak pizda tylko konretnie
(tu nie chdozi mi o sierpowe, proste, podbrudkowe, tylko konkretne 'combo')
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-08-24, 14:22
Twardy009 napisał/a:
Worek, jak w niego walić, w sensie czy ładować całe serie czy ćwiczyć pojedyńcze ciosy
O tym był chyba temat na forum. Poszukaj.
Twardy009 napisał/a:
Techniki, aby bić jakoś sprawnie w ten worek, nie lecieć na piździe jak pizda tylko konretnie
Zacznijmy od tego czy Ty umiesz wykonywać poprawnie uderzenia? Jeżeli nigdy się nie uczyłeś to poproś kogoś żeby cię nauczył.
Twardy009 napisał/a:
tu nie chdozi mi o sierpowe, proste, podbrudkowe, tylko konkretne 'combo'
Sorry, ale nie wiem o co Ci chodzi z tym "combo".
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Rękami poprawne uderzenia umiem wykonywać, nogami uczę się, mam od kogo.
Z tym combo chodzi mi o to że jak wale seriami w worek, to mam jakoś konkretnie mieszać ciosy, czy seria low kicków, potem zalozmy prostych itd
- Dynamika, jak ją najlepiej wyrabiać
-Worek, jak w niego walić, w sensie czy ładować całe serie czy ćwiczyć pojedyńcze ciosy
-Techniki, aby bić jakoś sprawnie w ten worek, nie lecieć na piździe jak pizda tylko konretnie