Witam. Niedawno stworzyłem nową stronę internetową dla osób zainteresowanych treningiem bokserskim oraz techniką boksu. Sam też kiedyś zaczynałem, i szukałem tego typu strony, lecz nigdzie nie mogłem jej znaleźć, dlatego też postanowiłem stworzyć własną. Zawarłem na niej odpowiedzi na podstawowe pytania pojawiające się w internecie, takie jak:
Na stronie poza tekstem znajduje się także wiele filmików instruktażowych oraz zdjęć i obrazków. Mam nadzieję że okażą się przydatne :)
Oprócz treningu bokserskiego umieściłem też dodatki takie jak muzyka motywacyjna oraz poradnik dla nowicjuszy "Jak się bić?"
Proszę o opinie, a także rady i wskazówki dotyczące strony :)
Pozdrawiam
Co do strony do nawet estetyczna, jednak oprócz informacji o boksie i ćwiczeń co zamierzasz zrobić z tą stroną? Na pewno dużo czasu poświęciłeś na zrobienie, jednak boks to jak dla mnie zbyt wąski temat, żeby Twoja strona znalazła wielu fanów.
_________________ Honor to stroma wyspa bez brzegów, nie możesz na nią wrócić, gdy już raz ją opuściłeś
Jeśli chcesz, znajdziesz sposób.
Jeśli nie, znajdziesz powód.
To pierwsza strona jaką zrobiłem w życiu, więc wolałem żeby była na temat pokrywający się z moimi zainteresowaniami. Przyjemniej się wtedy pracuje :) Poza tym technika walki pięściami jest użyteczna nie tylko w samym boksie, lecz także wszystkich pokrewnych sztukach walki które je wykorzystują. Jeśli stronka zyska popularność postaram się o stworzenie forum, a w przyszłości być może zajmę się innymi sztukami walki. Póki co jednak ciągle widziałem w polskim internecie dużą dziurę w tematyce boksu, i chciałem ją zapełnić, tak aby każdy początkujący bokser miał z czego korzystać.
Co do linka, widziałem ten poradnik, i był on dla mnie inspiracją ;) Przy tworzeniu własnego korzystałem jednak z wielu źródeł dostępnych w internecie oraz tego czego uczyli nas na treningach(były prowadzone walki 1v2, 1v3 mające na celu wyrobienie odpowiednich odruchów, oraz walki na gołe pięści - rzecz jasna dużo lżej)
Poza tym technika walki pięściami jest użyteczna nie tylko w samym boksie, lecz także wszystkich pokrewnych sztukach walki które je wykorzystują.
Tak, ale często technika uderzania, pozycja i garda jest inna
garda zależy od człowieka jaką lubi trzymać a nie od stylu, ale styl narzuca pewne prawa
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Nic nie jest uniwersalne, i nic na to nie poradzisz :) A każdą zdobytą wiedzę i tak trzeba przeanalizować i dostosować do swoich potrzeb. Dlatego strona nazywa się trening bokserski, gdyż dotyczy techniki boksu. I ma służyć przede wszystkim początkującym bokserom, a jeśli ktoś inny będzie zainteresowany, jakoś sobie poradzi. Zresztą nawet w technice boksu istnieje bardzo wiele sposobów wyprowadzania tego samego ciosu, lecz taką specjalizację nabywa się z czasem.
Poza tym technika walki pięściami jest użyteczna nie tylko w samym boksie, lecz także wszystkich pokrewnych sztukach walki które je wykorzystują.
Tak, ale często technika uderzania, pozycja i garda jest inna
garda zależy od człowieka jaką lubi trzymać a nie od stylu, ale styl narzuca pewne prawa
I tak i nie. Pewne rzeczy wiążą się z charakterem danej walki. Przykładowo jeśli mówimy o gardzie, to trzeba zaznaczyć, że podwójna garda nie ma zastosowania w walce innej niż w rekawicach bokserskich. W innych elementach występuja inne róznice, aczkolwiek faktem jest też, że mimo tych różnic boks oferuje najwartościowszy wkład w zakresie uderzeń rękoma.
a mi się tam podoba stronka
czego chcieć więcej, wkład został w to włożony i tyle, znajdzie jakieś grono zapaleńców, nawet nie tylko boksu, ale również innych sw, gdzie można jakichś podstaw nauczyć się czegoś się dowiedzieć o tym czy o tamtym itd...
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Luigi Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 03 Cze 2011 Posty: 98 Skąd: Lubin
Wysłany: 2011-06-19, 10:56
Myślę że stronka ok i na pewno znajdzie grono użytkowników. Boks to piękna tradycja i niebywale przydatna umiejętność na ulicy ;) Dzięki bo sam sobie przypomne parę rzeczy ;) Szkoda że tak jak mówisz kiedyś nie było takiej ;)
Wrzuciłem na stronkę nowy, własnoręcznie robiony nagłówek. Nie muszę chyba mówić kogo on przedstawia :)
Staram się też dodawać kolejne działy i strony, a przede wszystkim "trening bokserski", który bądź co bądź jest najważniejszy :P
Gdybyście chcieli zobaczyć na niej coś jeszcze - piszcie :)
[ Dodano: 2011-08-05, 23:38 ]
W związku z uaktywnieniem się na google znaczku +1 chciałbym prosić o kliknięcie go ;) (to coś w stylu fejsbukowego "lubię to") Znajduje się on w widżecie po lewej stronie, na samym dole pod menu ankietami itd.
Podobno wpływa to na wyniki wyszukiwania, bo w końcu ten znaczek to pomysł google ;)
A tak poza tym to na stronie pojawiły się nowe działy, np. Jak nie należy boksować?, zapraszam do oglądania ;)