No jasne, jak leci dobry kawałek to czasem jeszcze dam z siebie wszystko kiedy chwilę wcześniej byłem bliski poddania się... Dobra muza do ćwiczenia to wszystkie kawałki z energią, mocno rytmiczne, przy czym nie mówię tu o muzie jaka leci w klubach fitness, bardziej rap, elektronika itp.
Hehe, Dworak to chyba bardziej romantyzm, no ale szczegół to . Jak lubisz ćwiczyć przy muzyce symfonicznej to polecam "Romeo i Julię" Prokofiewa, szczególnie część "Monteki i Capuletti", ma znacznie więcej powera niż op.95 Dworzaka
Wysłany: 2011-12-01, 13:30
Ja tam sie nie znam na gatunkach muzyki poważnej. Usłyszałam, spodobało mi się i pomyślałam, że dobrze bedzie sie przy tym trenowało.
Hm. moim zdaniem do niektorych kata pasują bardziej melodyjne, niż 'powerowe' dźwięki
_________________ Zesraj sie, a nie daj sie.
~Paulo Coelho
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-12-01, 15:04
Podczas biegania czy ćwiczenia w domu zawsze słucham . Co do utworów to zależy co kto słucha ja np. rap , trance , metal czasem tak jak mówił DrunkenMaster wszystko co z energią i co w ucho wpadnie
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-12-01, 19:48
Na siłce i gdy biegam zawsze musi być muzyka. W telefonie mam specjalną playlistę "Trening". Kumple zawsze dziwią się, że podczas treningu leci rap (piosenki takie powszechnie znane z cyklu "Trening motivation" ) a na co dzień to słucham wiele cięższych klimatów. Muzyka pozwala dać z siebie więcej, daje fajny klimat do treningów.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Jeżeli chodzi o muzykę treningowa,to ja puszczam po prostu radio. Ważne jest to,aby nie było zbyt cicho. Tylko to się dla mnie liczy,wtedy wysiłek staje się jakoś tak.. Przyjemniejszy
Pomógł: 6 razy Wiek: 18 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 100 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-12-16, 20:21
eye of the tiger, ogolnie wszystkie motywy muzyczne z dobrych fighterskich filmow, do tego każdy dobry, rytmiczny rap z mocnym bassem - wspaniała motywacja przy treningu na worku