Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 55 Skąd: Polska
Wysłany: 2008-09-21, 12:14 Trening poza domem na długi okres, bez powrotów - Możliwe?
Witam.
Mam takie pytanie: Czy ktoś z Was wie/słyszał o możliwości wyjazdu (nawet za granicę) na trening/szkolenie lub coś w tym stylu? Chodzi mi o wyjazd na min. kilka miesięcy, a nawet kilka lat. Czy coś takiego istnieje? Jest to ciekawość z mojej strony, a może i nawet chęć udziału w czymś takim. Jeżeli jest taka możliwość to w jaki sposób tego dokonać? Jeżeli nie wiecie, to może chociaż naprowadzicie mnie gdzie o to pytać.. Z góry dzięki za pomoc i czekam na Wasze odpowiedzi. Jeżeli nie chcecie na to odpowiadać tutaj, to proszę chociaż na PW.
Wysłany: 2008-09-21, 13:10 RE:
Może wyrażę się jaśniej.. powiedzmy: jest szkoła sztuk walki, która zbiera ludzi i trenuje ich przez kilka miesięcy/lat. W tym czasie Ci ludzie nie wracają do domu, nie opuszczają miejsca gdzie są treningi.. Jestem strasznie ciekaw, czy coś takiego istnieje.. O ile się nie mylę to w filmach pokazywano np. klasztory, w których tak było..
Wysłany: 2008-09-21, 16:46 RE:
Hehe, ma ktoś do nich numer telefonu :D? Hmm.. czyli nie ma innej możliwości? Np. jakaś prywatna, zamknięta szkoła walki :>? Za którą się płaci? I nie są to treningi 2x w tygodniu, czy trzy, lecz są to tygodnie, czy miesiące, a nawet lata.. ? Czy istnieje coś takiego :>? Czy kiedykolwiek ktoś z Was w ogóle słyszał pogłoski o czymś takim :>?
//Edit: ..o czymś takim, że do takiej szkoły wstępuję się na dłuższy czas, mieszka się na jej terenie (poza domem) i treningi odbywają się kilka razy dziennie..?
W shao - lin masz coś takiego, ale to sporo kasy i wogóle, na fbb.one.pl masz kobietę, która tam pojechała, co z resztą przez długie lata było jej marzeniem (nick "Shadow") - gdzieś tam jest jej relacja. Generalnie ostry wpierdol tam dostawali z tego, co pisała.
Shaolin to cepelia dla nadzianych turystów. Wiekszość kwater głównych wschodnich styli prowadzi trening uchi dechi. Zachodnie zreszta też. Wszystko zależy albo od zaangazowania i umiejętności, albo pieniędzy.
Ale pierdzielicie :D Są treningi np w Tajlandi , jest masa campów w ktorych mozna trenowac. Od Ciebie zalezy ile tam bedziesz. Treningi sa dostosowane do Twoich mozliwosci i trenujesz np 2 razy dziennie 5 dni w tygodniui tak kilka tygodni lub miesiecy. Same treningi sa bardzo tanie , jedzenie , pokoj itd tez gorzej z biletem lotniczym :/ Sprawdz sobie w google latwo znalesc info o tym. pozdro