Wysłany: 2009-01-18, 12:59 Trening szybkości, techniki na drewnianym człowieku.
kto trenował na drewnianym człowieku? Interesują mnie opinie na temat tego urządzenia.
[ Dodano: 2009-01-19, 12:39 ]
4 lata temu zacząłem trening na drewnianym człowieku. Bardzo szybko zobaczyłem pozytywny wpływ na swoje umiejętności takie jak;
- silne zbicia
- uniki i balans
- zasłony i ataki symultaniczne "jednoczesnych"
- traping
- pracy kontowej
- pomaga opanować obrone ciałem i schodzenie z lini ataku
- pomaga zaprogramować pamięć mięśniowom.
Ciekawy jestem opini innych ludzi którzy ćwiczyli na drewnianym człowieku. A tym którzy nie ćwiczyli chętnie posłuże radą.
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-01-19, 15:24
heh "trenowalem" to w moim wypadku za duzo powiedziane, ale stycznosc mialem i biorac pod uwage, ze przez ciagle powtarzanie ruchow miesnie "ucza sie" ich i staja sie one czyms naturalnym, to mysle ze jest to dobra rzecz do treningu samodzielnego.
Mr.RAD napisał/a:
ataki symultaniczne
Czy to znaczy poprostu "atak jednoczesny" jak napisales dalej? A jesli nie z czym to sie je?
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Powinno być obrony i ataki symultaniczne. Pisałem szybko i źle się wyraziłem. O obronach i atakach symultanicznych uczyłem się na krav madze. Jest to jednoczesna obrona i atak np;
- Oponent wykonuje uderzenie sierpowe - wykonujesz zasłone z jednoczesnym atakiem.
- Oponent wykonuje uderzenie proste - wykonujesz zbicie z jednoczesną kontrą.
No mój drewniany człowiek jest nieruchomy. Jak będę miał trochę więcej czasu to zrobię mu fotkę. Znalazłem w necie link do sklepu z drewnianymi tylko te są słabej jakości. Brakuje obicia aby nie uszkadzać sobie pięści.
Też widziałem ten temat ale w późniejszym czasie najpierw założyłem ten temat. Ale tam nie dowiedziałem się nic nowego. Moze tu sie naucze czegoś nowego.