Mam pytanie chciałbym wykonywać ABS rozciąganie i trening wykopów ( dodatkowy )
Ja to rozdzielić czy na dwa dni czy w jednym wszystko ??? I w jakiej kolejność ???
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-05-21, 20:54
To czy razem czy oddzielnie to juz twoja sprawa.
Powiem tylko z mojego przykladu, ze jezeli robie cos mocniej dzialajacego na brzuch, to potem ciezko jest robic wysokie kopniecia, wiec najpierw kopniecia potem brzuch - ale to jestem ja, wiec najlepiej zrobisz jesli dla sprawdzenia raz zrobisz tak, a raz na odwrot i dobpiero wtedy bedziesz wiedzial jak na co reaguje twoj organizm. Poswiecenie dwuch dni na proby to chyba nic wielkiego.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
O to ja też musze tak troche poćwiczyć bo jak kopie middle kicka i nie trafie to sie trener śmieje że zaraz sie wywróce:D
Mi sie wydaje że najlepiej jest coś takiego ćwiczyć w trakcie bieganie np. biegniesz z punktu A do punktu B i tam kopiesz bo masz dobrze mięśnie rozgrzane wracasz do punktu A i robisz na brzuch.
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-05-21, 21:58
HeadHunter napisał/a:
Ja też tak miałem na początku ... kopać w powietrze a w worek to co innego. Trzeba mieć więcej równowagi.
Chyba kazdy tak ma na poczatku. mysle ze najpierw kopanie w powietrze jest dobre zeby zalapac technike, a dopiero potem przerzucic sie na worek/cel/partnera zeby dobrze wprowadzac to w zycie, ale to moje zdanie.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
mysle ze najpierw kopanie w powietrze jest dobre zeby zalapac technike, a dopiero potem przerzucic sie na worek/cel/partnera zeby dobrze wprowadzac to w zycie, ale to moje zdanie.
Pewnie tak, ja długo tym jeszcze nie siedze... Ale są już jakieś efekty kopania w powietrzu np. już się nie przewracam
No ja jak kopie na wysokość pasa w powietrze to sie nie przewracam ale jak już na wysokość barków to musze tę noge którą kopie postawić z przodu to też wina tego żę jestem słabo rozciągnięty bo do szpagatu tureckiego jakieś 10cm brakuje a do zwykłego z 7cm
_________________ He was the perfect warrior, cold and ruthless! He lived by has strength alone! Uninhibited by foolish emotion...