Pomógł: 38 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2254 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-01-26, 22:15
Komaro, autor pytal w zakresie stojkowych SW i Telesik telesik podal przyklady dla stojki, wiec wszystko gra.
Poza tym 'fikolki' pomagaja nieco w korekcji blednika (choc na to sa lepsze sposoby), wiec w kazdej SW maja jako takie zastosowanie, nie tylko w parterze.
Ostatnio zmieniony przez shinra 2010-01-26, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
Ja na treningu "fikołków" niemam ;d Ale co to za sztuka sie ich nauczyć
_________________ "Trzeba być pierwszym, najlepszym albo innym od reszty"
Toq Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2009 Posty: 118 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2010-01-27, 18:37
Ja mam fikołki na każdym treningu :D Do tyłu, do przodu, tygrysie skoki i takie tam... W sumie to Cię nie rozumiem... Fikołków to już w podstawówce uczyli więc trochę dziwne, że masz z tym problem :P No ale jak już wcześniej koledzy wspominali to wcale trudną sztuką nie jest... Próbuj a w końcu Ci będą wychodzić...
a wjakim sporcie walki robi sie najmniej fikołków ???
boisz się robić fikołki to co na ulicy pewnie też się bać będziesz
nie robisz fikołków na treningu, to i nie uderzysz nikogo na ulicy
po za tym fikołki dają pewność siebie jak cały skomponowany trening w jedność
najważniejsze to się przełamać, nie odrazu na max'a ale po mału dojdziesz do wprawy
rób pompki na odwróconych płetwach [na dywanie bądź betonie]
Co do pytania: Idź po prostu na trening, trener wszystko pokarze, jak czegoś nie umiesz, to właśnie po to tam jesteś żeby się nauczyć. Ja też niektórych ćwiczeń/technik nie ogarniam i nie robię z tego problemu, po prostu trzeba próbować aż się nauczy.
jak koleś chce iść trenować sztuki walki nie przejmując się że nic nie umie to po co sie fikołkami przejmować no bez sensu =D
nauczysz się z czasem bić się chyba też nie umiesz dlatego idziesz do klubu żeby się nauczyć fikołków też cię nauczą