witam , czy podczas treningu kickboxingu , muay tahai lub boksu zawsze sie robi fikołki ??? bo ja niezbyt potrafie a bardzo chciałbym trenowac sport walki.
FW
Wiek: 15 Dołączył: 31 Mar 2009 Posty: 84 Skąd: Nowy Tomyśl
Wysłany: 2010-01-26, 16:35
zależy od trenera, ale na rozgrzewce bardzo możliwe, że mogą być. Ale jeśli nie potrafisz to nie znaczy, że nie możesz trenować SW! Poćwicz trochę w domu na łóżku z czasem Ci na pewno zacznie wychodzić.
Ja jak szedłem na aikido to nie umiałem w ogóle fikołków Pare treningów na sali+w domu i robiłem fikołki z góry, a do tyłu mogłem zrobić z 5 bezprzerwy, naraz Więc trochę chęci i wszystkiego się nauczysz
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
A co na celu ma robienie takich przewrotów. Bo ja widziałem jak nawet profesjonalni zawodnicy MMA (np Mamed Khalidov) wykonywali fikołki.
_________________ Tomasz Adamek: "Inni potrzebują psychologa, a mnie wystarczy Bóg. Jemu powierzam swoje kłopoty i nigdy się nie zawiodłem. Bez Niego byłbym nikim."
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-01-26, 19:05
szogun napisał/a:
A co na celu ma robienie takich przewrotów. Bo ja widziałem jak nawet profesjonalni zawodnicy MMA (np Mamed Khalidov) wykonywali fikołki.
U mnie jest na treningu i to bardzo dużo w różnych formach.
_________________ Tomasz Adamek: "Inni potrzebują psychologa, a mnie wystarczy Bóg. Jemu powierzam swoje kłopoty i nigdy się nie zawiodłem. Bez Niego byłbym nikim."
napewno dla pewnośći siebie, i żeby nie bać się spadać na cztery kończyny
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Wysłany: 2010-01-26, 20:44
przemoxD napisał/a:
Fikołki i różne inne pady po to, żeby się umiało dobrze upadać - bo to też sztuka. Takie coś może uratować kręgosłup, a nawet życie.