Witam, Dowiedziałem sie już wszystkiego i od września zakładają sekcje MMA w moim przedziale wiekowym :)
A więc mam miesiąc czasu aby poprawić swoją kondycje...od 19 dni trenuje TZN
codziennie:
około 1godzinka biegania,50 brzuszków,30 pompek jakieś małe rozciąganie ok 10 minut...
mamy z kolegą zrobioną też siłownie więc codziennie około 1,3 godziny ćwiczymy....
A więc chciałem zapytać czy coś zmienić wprowadzić jakąś diete czy zwiększyć np czas biegania? Czy są jeszcze jakieś ćwiczenia które mogły by poprawić moją kondycje lub gibkość ? dodam jeszcze że biegamy i ćwiczymy codziennie oprócz niedzieli.Pozdrawiam
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-07-25, 15:03
Bemjak napisał/a:
ćwiczymy codziennie oprócz niedzieli
Tak to się nie przygotujesz do trenowania SW. Trening codziennie jakikolwiek by nie był lekki/ciężki/długi zawsze niesie ryzyko przetrenowania. Ułóż sobie wszystko w spójną całość.
O kondycje zadbaj za pomocą interwałów. Na siłowni owszem, można wykorzystać takie treningi jak FBW na przykład. Byle byś miał te trzy dni odpoczynku.
P.S Wszystko, jak wykonywać interwały i tak dalej, znajdziesz na forum
[ Dodano: 2011-07-25, 15:06 ]
E: Nie zauważyłem, że masz trzynaście lat. Siłownia na razie odpada. Zostań przy pompkach, drążku. Dietami się nie katuj. Wystarczy po prostu zdrowo jeść. Ogranicz słodycze i kebaby
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-07-25, 15:30
Proponuję też popływać jeśli pogoda na to pozwala , i jak masz jakieś jezioro .
Bieg nad jezioro , solidnie popływać i biegiem do domu , dobry sposób na kondycje , polecam
okej : ) znalazłem temat o interwałach :) bardzo dziękuje,a co do biegania truchtem to biegać czy nie ?
E: o tak :D pływac to pływamy z kumplami bo około 2 km od siebie mam stawy więc jak jest dobra pogoda to codziennie około 2-3 godziny na stawach : )
trucht jedynie na poczatek zeby troche rozgrzac miesnie, potem tylko w przerwach miedzy sprintem. Potem zamiast truchtania i interwalow nauczysz sie na sw :)
_________________ We're only as strong as our weakest bladder.
[ Dodano: 2011-07-26, 22:46 ]
jeszcze jedno pytanko : ) czy dobre by było też bieganie rano?? około godziny 5-6?? bo aktualnie biegamy wieczorem około 9, czy dobrze by było tak biegać dwa razy dnia ? :)
na obecną chwile dziękuje ;) kondycja ogromnie wzrosła więc jest spoko : )
[ Dodano: 2011-09-10, 21:47 ]
no a jednak mam pyttanko :PP czy Marszobieg tak np 1-2 godzinki robić takie coś w moim wieku(13)? Polubiłem bieganie i ogl duży wisiłek ; ) moi kumple palą i piją a ja wole pobiegać i potrenować i to jest mój nałóg ; d i chciałbym wiedzieć czy marszobieg albo zwykły chód coś daje??tak np 20km dziennie +do tego 30 min biegania ?
_________________ "Nie bój się porażek, a dojdziesz do zwycięstwa"