Witam. Moja prośba do Was: Jak trenować w domu w odpowiednie dni tygodnia? Czy mógłby mi ktoś pomóc to rozpisać?
Co ważne: Mam słabą kondycję, nadwagę. Chodzi mi o zrzucenie KG oraz nabranie siły mięśni, wyrobienie kondycji.
1 - Czy brzuszki dobrze robić: 2 min. brzuchy / 1 min. przerwy - 3x?
Chodzi mi o takie ćwiczenia w domu:
1) Rozciąganie (Tutaj akurat wiem co i jak robić)
2) 3x brzuszki - 2 min. brzuchy / 1 min. przerwy
3) Wypychanie hantla 5,6 KG stojąc w górę pod kątem 45º do podłoża - 3x - 1 min. wypychanie / 1 min. przerwy
To codziennie + 2x w tygodniu trening SW (środa, piątek)
Chce dorzucić jeszcze skakankę i siłownię.
Czy jest to dobre? Co zmienić? Co dodać? Czy w dni treningowe odpuścić?
I jak siłownia to co robić na siłowni, żeby szybko schudnąć?
Więc co robić w jakie dni..? Środa + piątek - BOKS, jakie dni tygodnia siłownie wtedy? Czy codziennie tak jak napisałem i czy TAK TO ROBIĆ?
Z góry dzięki.. ;)
//Edit: #Jeżeli zły dział to przepraszam oraz proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
i tu masz do wyboru sob/niedz osobiście proponuje niedziele na ćwiczenie zeby w sobote odpoczelo ci wszystko poniewaz wt, sr czw jest dosyc napiety ;] albo zamiast jakiegoś trenigu na siłowni ... możesz sie wybrać na basen to jest zajeb***a odnowa dla ciała ;] + skakanka oczywiscie i bieganie :) no i powinno coś z tego wyjsć , oczywiscie kazdy tez ma swoje życie i nei zawsze sie znajdzie czas ;] bo a to kumple , dziewczyna ^ _^ , czy coś innego no ale coś za coś , a jeśli chodzi o nadwage to zajrzyj w temat DIETA a tak w nawiasie ;] ciemne pieczywo czyni cuda ! :P
ps.albo sobie mozesz zamienic ze wotrek - siłownia a w czartek - odpoczynek moze nawet bedzie lepiej miedzy treningami SW ale ja jestem nowy wiec tak do konca nei wiem czy dobrze ja bym przynajmniej zrobił tak poczekaj na wypowiedz innych
Bez obrazy nie wiem jak u ciebie z kondychą ale to dych ćwiczeń domowych możesz śmiało dorzucić skakankę, bieganie(bieg ok 1-3 km zależy od kondychy, odpoczynek potem szybki 100m) pompki(polecam robienie paru z serii z różnym rozstawem ramion, wyżej nogi itp), przysiady(mogą być z jakimś lekkim obciążeniem jak masz za lekko), i polecałbym drążek jeśli masz. Ćwiczenia możesz urozmaicać.
no ale jak go nie stać czy cuś ... ja np zrobilem sobie w piwnicy bo podrozało u mnie w mieście i na dodatek strasznie zła atmosfera sie zrobiła .. wiec popierdzieliłem ;]
SargoN, jest strasznie ślisko więc bieganie na powietrzu raczej odpada, a w pomieszczeniu zamkniętym nie mam możliwości. Skakanka też nie bardzo mam taki rozkład mebli w pokojach i żyrandole na sufitach, że mógłbym wszystko zniszczyć.
Hate91, na siłownie się zapisałem. W poniedziałki chce robić nogi + aeroby.
ALE!
Czy za każdym razem jak będę na siłowni (3x w tygodniu) robić aeroby? Co do innych dni jeszcze układam.
I czy to co napisałem do tej pory w ćwiczeniach, które robię rano jest OK?
hmm co do siłowni to tak jak mi powiedzieli w moim temacie że ćwiczenia bardziej wytrzymałościowe , na początek np mozesz sobie walnąć ogólnorozwojówke a za jakies 3 tyg zacząć robic partiami konkretnymi
właśnie co do biegania to po treningu czy przed ? Ja biegam różnie jak mi przypasuje a co do śliskości biegam w trampkach zwykłych i wcale nie jest tak ślisko po asfalcie nawet