Szukam pomocy w sprawie treningów, dwa miesiące temu zaczełem trenowac samodzielnie w domu, trenuje co 2 dzien. na poczatek robie rozgrzewke potem jest bieg bokserski po biegu rozciaganie potem przysiady, nozyce i pompki i na koniec 10 min trucht i rozciaganie krotkie w pozycij lezacej. czy mogli byscie mi cos doradzic moze cos pozmieniac lub dodac jakies cwiczonko . ??
BTW: Jestem z tego samego miasta co ty :) Jeśli interesują Cie SW to uderzaj na Muay thai albo karate kyokushin
Azzaz931 Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Gru 2011 Posty: 215
Wysłany: 2011-12-19, 21:02
W domu najlepiej robić pompki, brzuszku, hantle(jak nasz) przysiady i skakanka metalowa do kondycji, nożyce i bieg bokserski też mogą zostać, ale jako ćwiczenia kondycyjne. Możesz pójść na siłownie(jak masz możliwość) Przypakujesz będzie ci łatwiej.A co do walki, najlepiej zapisać się do jakiegoś klubu bo ucząc się w domu zawsze może umknąć jakiś szczegół w technice(a złe nawyki się później długo koryguje).Rozciągać się też możesz, ale nic na siłę, bo się uszkodzisz.
Co do klubu chodze na karate kyokushin 2 razy w tygodniu a trenować chce bardziej nogi ale nie tylko , chłopak siostry powiedział ze mam do tego zaje..... predyspozycje i żebym tego nie zmarnował. Pomózcie ułozyc plan treningu bo troche sie w tym gubie.
_________________ miku1234
Azzaz931 Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Gru 2011 Posty: 215
Wysłany: 2011-12-20, 09:28
Na nogi najlepiej trzymaj hantle i z tym obciążeniem rób przysiady, albo jak nie masz hantli to przysiady na jednej nodze.Jak ćwiczysz karate to sugeruje jeszcze tkzw.,, walkę z cieniem "
Co do treningów to jak dla mnie niema rewelacji gdyby było lepiej to nie cwiczył bym w domu,choc nie jest tak zle i chodzic mozna zawsze z kims to lepiej i nauczyc sie czegos mozna, odbywaja sie na sali w szkole , a co do trenera to bardzo fajny.