Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 55 Skąd: Polska
Wysłany: 2008-09-25, 14:09 Własna sala.. Czy można trenować samemu?
Chodzi mi o to, czy można i czy warto samemu ćwiczyć na własnej sali. Nie chodzi mi o trening sztuk walki. Chodzi mi o trenowanie kopnięć, rozciąganie się, trenowanie uderzeń, sparingi.. Mam możliwość zrobienia własnej sali z kolegą. Oprócz tego chcę wybrać jakąś sekcję i tam chodzić, ale chciałbym coś takiego dodatkowo. Czy jest sens? Czy warto? Czy może to mi pomóc i mnie czegoś nauczyć?
Trenowanie i doskonalenie - o tak bym to napisał :)
Amadi Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 691
Wysłany: 2008-09-25, 14:33
RmZ napisał/a:
Chodzi mi o to, czy można i czy warto samemu ćwiczyć na własnej sali. Nie chodzi mi o trening sztuk walki. Chodzi mi o trenowanie kopnięć, rozciąganie się, trenowanie uderzeń, sparingi..
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2008-09-25, 15:52
Fakt.
Tak jest to dobry motyw, ale mysle ze do tego co wymieniles to nawet nie wlasciwie trzeba specjalnie robic salki.
Trening samodzielny jest wazny i wrecz wskazany, ale dopiero po porzadnym opanowaniu podstaw i okreslonych technik, w przeciwnym wypadku mija sie to z celem bo jak zaczniesz zbyt wczesnie to popsujesz sobie sprawe.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Wysłany: 2008-09-25, 15:55
Trening kopnięć, ciosów itp. To właśnie składa sie na sztuke walki, więc nie mów, że nie chodzi ci o trenowanie sztuk walki. Moim zdaniem dobrym pomysłem jest trenowanie na własnej sali, ale trzeba mieć własny sprzęt. Wszystko to jest ok, pod warunkiem że będziesz chodził także na inne zajęcia gdzie jest trener. Własna sala to tylko dodatek. Więc