Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Własna sala.. Czy można trenować samemu?
Autor Wiadomość
RmZ 
'Vide, cui fidas'

Wysłany: 2008-09-25, 14:09   Własna sala.. Czy można trenować samemu?

Chodzi mi o to, czy można i czy warto samemu ćwiczyć na własnej sali. Nie chodzi mi o trening sztuk walki. Chodzi mi o trenowanie kopnięć, rozciąganie się, trenowanie uderzeń, sparingi.. Mam możliwość zrobienia własnej sali z kolegą. Oprócz tego chcę wybrać jakąś sekcję i tam chodzić, ale chciałbym coś takiego dodatkowo. Czy jest sens? Czy warto? Czy może to mi pomóc i mnie czegoś nauczyć?

Trenowanie i doskonalenie - o tak bym to napisał :)

Amadi 

Wysłany: 2008-09-25, 14:33   

RmZ napisał/a:
Chodzi mi o to, czy można i czy warto samemu ćwiczyć na własnej sali. Nie chodzi mi o trening sztuk walki. Chodzi mi o trenowanie kopnięć, rozciąganie się, trenowanie uderzeń, sparingi..

Sam sobie zaprzeczasz, chodzi Ci o trenowanie SW.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2008-09-25, 15:52   

Fakt.

Tak jest to dobry motyw, ale mysle ze do tego co wymieniles to nawet nie wlasciwie trzeba specjalnie robic salki.
Trening samodzielny jest wazny i wrecz wskazany, ale dopiero po porzadnym opanowaniu podstaw i okreslonych technik, w przeciwnym wypadku mija sie to z celem bo jak zaczniesz zbyt wczesnie to popsujesz sobie sprawe.

Jaa Fighter 

Wysłany: 2008-09-25, 15:55   

Trening kopnięć, ciosów itp. To właśnie składa sie na sztuke walki, więc nie mów, że nie chodzi ci o trenowanie sztuk walki. Moim zdaniem dobrym pomysłem jest trenowanie na własnej sali, ale trzeba mieć własny sprzęt. Wszystko to jest ok, pod warunkiem że będziesz chodził także na inne zajęcia gdzie jest trener. Własna sala to tylko dodatek. Więc

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-09-25, 16:01   

RmZ napisał/a:
Nie chodzi mi o trening sztuk walki. Chodzi mi o trenowanie kopnięć, rozciąganie się, trenowanie uderzeń, sparingi..

to w końcu o co ci chodzi?

KaMaSx 

Wysłany: 2008-09-25, 21:30   

wlasnie, o co chodzi?

ale skoro bedziesz trenowac jakas sztuke walki to jak najbardziej mozesz poznane techniki trenowac w domowym zaciszu z kumpel

RmZ 
'Vide, cui fidas'

Wysłany: 2008-09-26, 08:44   RE:

Racja, źle to napisałem. Chodzi mi o trenowanie częściowo, ale raczej o doskonalenie. Głównie chodzi mi o doskonalenie ciosów itp.

Odpowiedz do tematu