Niedawno próbowałem zrobić (na poduszce ) rozsławione przez Marka Williama Calawaya (Undertakera) duszenie nogami Gogoplata/Hell's Gate(sprawdźcie filmiki bo trudno to opisać).Podczas najmocniejszego ścisku, kolano nogi dolnej(o którą opiera się szyja przeciwnika) perfidnie mnie w stawie zaczęło boleć.Stąd pytanie-są sposoby na wzmocnienie stawów (zwłaszcza kolanowych i łokciowych)???
Pomógł: 13 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 851 Skąd: z Bażin
Wysłany: 2009-02-19, 12:17
Są pigułki, które zawierają jakieś żelatyno podobne składniki. Jak znjade to ci podam linka, znajomy mi o nich mówił, on trenuje karate, to mu się przydają (jak kopie w powietrze xD)
np.
1.
GLUKOZAMINA - środek pomagający regenerować chrząstkę stawową. Przydaje się to do leczenia kontuzji i bólu .
2.
Artresan preparat stosowany przy nadmiernym obciążeniu stawów, przy leczeniu urazów oraz kontuzji stawów i w przypadku zmian zwyrodnieniowych stawów (np. przy starzeniu się)
3.
jako trzeci może być jeszcze TRAN, albo kapsułki omega 3<- te co prawda nie wiele daja jeśli chodzi o stawy, ale trochę tam tego tranu jest(tzw. tłuszcze aminokwasowe )
[ Dodano: 2009-02-19, 12:37 ]
aha, jeszcze takie ogólno dostępne xD ;]
ale trzy dni już boli "rybów" nie lubię galaretki i żelki trzeba rozważyć bo nie chcę żadnych środków brać ale ogólnie to sie pytam na przyszłość jak będę musiał dusić nogami ludzi a nie poduszki
Przynajmniej teraz jestem pewien swego :D
12 lat masz to na zelkach smigasz ;p
W ogole dziwne takie o.O juz problem ktos ma bo dusic nogami poduszki nie moze ;D
Najbardziej w wrestlingu dobija mnie to, że po kilku ciosach ktoś jest w pół przytomny, a za chwilę skacze z liny cały rześki i to, że tak sobie spokojnie czekają aż ktoś ich jebnie...