Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Aerobiczna 6 Weidera (kaloryfer:P)
Autor Wiadomość
MasterKill 
Były moderator:P

Wysłany: 2007-11-19, 19:59   Aerobiczna 6 Weidera (kaloryfer:P)

Chcesz miec "kaloryfer"?? Wyprobuj Aerobiczna 6 Weidera.

Te 6 cwiczen to 1 seria.
RADA:cwicz systematycznie i dostosuj sie do planu...

Jeszcze filmik jak wykonywac cwiczenia w razie czego:
Klikac na link

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2007-11-19, 21:43   

Dobre, dobe.
Pocwicze bo kaloryfer=lepsze miesnie brzucha i okolic.
Mam jesze tylko jedno glupie pytanie.
Czy to na mocno chudych tez działa? :mrgreen:

Horus 
Muay Thai

Wysłany: 2007-11-20, 06:22   

Ja proponuje robić ćwiczenia o większej intensywności, bo ten trening ma to do siebie, że jest nudny jak cholera i niewielu potrafi z nim wyrobić do 1 miesiąca. Mi szkoda czasu na 6 Weidera, tym bardziej, że nie zależy mi na rzeźbie a raczej na spaleniu niepotrzebnych kilogramów i na "utwardzeniu" (bo nie wiem jak inaczej to określić) mięśni na brzuchu.

Poza tym chciałem prosić o poradę na ćwiczenia które rozwijają mięśnie skośne brzucha i mięśnie bioder bez przyrządów. Obecnie robię skośne brzuszki (wersja bez dotykania nogami i łopatkami do ziemi) i "wachadło" na boki nogami wyprostowanymi w kącie prostym do brzucha.

MasterKill 

Wysłany: 2007-11-20, 07:44   

jak zalezy ci na spaleniu kilogramow na brzuchu to ten trening jest dobry... a cwiczenie klatki na prostej nie jest nudne???? robiac rzezbe spalasz troche miesnia... wyrobienie miesni skosnych bez przyrzadow bez cwiczenia na maszynach to troche bedzie ciezko//

a po za tym jak piszesz ze nie mozna wytrzymac miesiaca to napewno go nie sprobowales do polowy jak nie zalezy ci na rzezbie i utwardzeniu t odp juz jest

a na temat: jak wyrzezbic, spalic skosne miesnie brzucha napisze ale o godz 16

Cibor 

Wysłany: 2007-11-20, 08:59   

no właśnie shinra dobre pytanie zadał :P Master znasz na nie odp?? bo też bym sobie poćwiczył :)

dzieki i pozdro

MasterKill 

Wysłany: 2007-11-20, 09:41   

hmmm zalezy o jakich chudych mowimy ale mysle jak jak ktos nie ma wyrzezbionego brzucha to moze to zrobic nie wazne jaki chudy jest, oczywiscie jezeli nie ma zaawanswanej anoreksji:PP

WeRs 
http://maxxx.pl.tl

Wysłany: 2007-11-20, 15:24   

dziala na chudych jestem tego zywym przykladem ale to zestaw cwiczen dla lenia i os ktore nic nie cwicza zeby sie nie zniechecaly zakwasami

polecam dzieczyną 8-)

MasterKill 

Wysłany: 2007-11-20, 15:41   

Horus napisał/a:
Mi szkoda czasu na 6 Weidera, tym bardziej, że nie zależy mi na rzeźbie a raczej na spaleniu niepotrzebnych kilogramów i na "utwardzeniu" (bo nie wiem jak inaczej to określić) mięśni na brzuchu.
ja zrobilem posta jak wyrzezbic brzuch a ty mi piszesz ze ci nie zalezy na wyrzezbieniu tylko na spaleniu.... :lol: szkoda ci czasu to nie cwicz:D

WeRs 

Wysłany: 2007-11-20, 15:46   

spalajac tluszczyk z oponki wychodza miesnie brzucha czyli zezba potem mozna ja dopracowywac jak by michal aniol uzyl dluta :mrgreen:

Horus 
Muay Thai

Wysłany: 2007-11-20, 15:59   

Według mnie ten trening jest zbyt czasochłonny, wolę robić zestaw innych ćwiczeń krócej, ale z większą intensywnością. Co do spalania to ćwiczę brzuch od dawna (1,5 roku, półroczna przerwa i obecnie ponownie od 4 miesięcy) i rezultat jest dobry, gdyby nie to, że w okolicach poniżej pasa wciąż widać trochę nadmiarowej masy.

Mój kumpel z klasy właśnie jedzie na 6 Weidera, ale jeżeli on na 8 dniu spędza nad tym 20 min. to ja dziękuję ;-) . Poza tym mój pogląd jest częściowo oparty na wrażeniach osób z innych forów. Mi samemu nie podoba się przerwa, jaką dostają mięśnie (3 sek. wysiłku a potem rozprężenie mięśni). Sam obecnię praktykuje 4 ćwiczenia:
- wspomniane wachadło - 2 serie po 30 razy
- brzuszki ze stopami i łopatkami w powietrzu - 15 razy, 15 sek w zawisaniu, 10 razy, znowu 10 sek, 5 razy
- brzuszki skośne tą samą metodą jak wyżej
- brzuszki z nogami pionowo w powietrzu - 2 serie po 20 razy
Możecie poradzić co powinienem dorzucić lub zmienić?

PS: Dodam tylko, że brzuszki zaczynają się od 15 dlatego, że między tymi ćwiczeniami nie ma żadnych przerw, więc proszę nie radzić zmniejszania odstępów między ćwiczeniami.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2007-11-20, 16:36   

Faktycznie jest to cwiczenie dla leniwych, ale mozna je sobie ustawic jak sie chce. Z racji ze silki robic jeszcze nie skonczylem, to moj trening to glownie dlugie rozciaganie i kata, poza tym chudy jestem to mi ono problemow nie sprawia. Wiec Dzis zrobilem to cwiczenie pierwszy raz i zeby sie nie bawic odrazu to sobie zmodyfikowalem, tak ze kazdy punkt robie 10x5 skund.
Owszem za jakis czas bedzie mi to zajmowalo sporo czasu ale ja czas mam.
A co do tego kolegi twojego Horus to jezeli jest tezszym czlekiem to logiczne ze mu wiecej czasu zajmie zracji gorszej niejako zginadly na brzuchu :-D .

MasterKill jak pytales o ta chudosc to odrazu mowie ze niektorzy (bo zebra widac) wrecz posadzaja mnie blednie o anoreksje (sa ludzie i taborety :mrgreen: ), ale ja poprostu zaliczam sie do bardzo bardzo chudych.

Horus 
Muay Thai

Wysłany: 2007-11-20, 17:56   

On nie jest tęgi, po prostu mało ćwiczy. Moim zdaniem przed treningiem na rzeźbę dobrze byłoby najpierw rozwinąć masę.

MasterKill 

Wysłany: 2007-11-20, 18:06   

lool ahh sluchajcie mnie, jak sie jest chudym wystarczy jechac na mase bo rzezba sama przyjdzie bo przeciez rzezba to same miesnie bez tkanki tluszczowej... i jak ktos jest chudy pojedzie na mase to nie musi jechac rzezby... co do brzucha to inna sprawa brzuch trzeba osobno wyrzezbic :-P

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2007-11-20, 18:11   

A jednak... :roll:

WeRs 

Wysłany: 2008-02-24, 09:21   

ej ktore z tych cwiczen z tej 6 weidera sa na dolne miesnie brzucha ????

Odpowiedz do tematu