Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Będą efekty?
Autor Wiadomość
Dijok 

Wysłany: 2010-05-03, 11:39   Będą efekty?

Wiem że dieta to podstawa treningu na siłowni, ale nie mam za bardzo chęci i czasu żeby ułożyć sobie dietę, a co dopiero ją utrzymywać. Więc chciałbym się dowiedzieć czy jest sens chodzić na siłownie, żeby przybrać na masie i wyrzeźbić ciało bez diety? Chodzę już parę miesięcy na siłownie i jakieś tak efekty widać, ale szału nie ma jak dla mnie. Do tego trenuje codziennie A6W i MMA 3 razy w tygodniu.
Tutaj plan jakiego używam:
Poniedziałek: Klatka+Triceps
Wtorek: MMA
Środa: Plecy+Biceps+Przedramiona
Czwartek: Wolne
Piątek: MMA
Sobota: MMA+Barki+Nogi+Kaptury
Niedziela: Wolne

Wzrost 165cm i 61kg.

amen20 

Wysłany: 2010-05-03, 11:46   

Zależy co jesz na co dzień. Efekty jakieś będą, ale wiadomo, że nie takie jakie mógłbyś uzyskach przy zachowaniu diety lub chociaż kilku głównych zasad.

Dijok 

Wysłany: 2010-05-03, 11:55   

Rano, przed szkoła śniadanie jakieś kanapeczki, w szkole to samo. Po szkole obiad, no i kolacja. Ogólnie to staram się jeść ile mogę i kiedy mogę.
Głównych zasad, tzn? : p

amen20 

Wysłany: 2010-05-03, 12:27   

"Dieta na masę nie musi być dopięta na ostatni guzik jak na redukcje. Podczas masowania ważne by jeść przynajmniej 5 posiłków, dużo białka, węglowodanów i zdrowych tłuszczy. Ważne by bilans kaloryczny był na + .Na masie można sobie pozwolić na pizze od czasu do czasu czy coś podobnego ( oczywiście zależy to jaką kto ma przemianę materii, tych co łatwo zalewa nie powinni przesadzać ). Śniadanie i posiłek po treningu to najważniejsze posiłku dla organizmu! Oczywiście nie na co dzień musi być to samo na śniadanie itp. Ważne być zjadł wtedy węglowodany najlepiej o średnim indeksie glikemicznym, płatki owsiane są b. dobre, ale nic się nie stanie jeśli będą to np. wafle ryżowe. Następnie trzeba zadbać o białko by zatrzymać nocny katabolizm. Wiele osób właśnie najczęściej wybiera jajka, może to być równie dobrze tuńczyk, kurczak.
Jeśli nie zawsze masz dostęp do tych źródeł to kup odżywkę białkową i uzupełniaj braki w diecie. Bez dostarczania odpowiedniej ilości pożywienia trudno utrzymywać anabolizm, zwłaszcza jeśli chcesz budować mięśnie powinieneś odżywiać się odpowiednio.
Wielu kulturystów twierdzi, że ważniejsza od treningu jest dieta."

Z tematu Lucjusza, "DIETA - PORADY OGÓLNE"

Dijok 

Wysłany: 2010-05-03, 13:25   

Przemiane materii właśnie mam troche szybką x d
Moge jeść, nic nie robić, a nic nie przybywa ; 3

Batman 

Wysłany: 2010-05-03, 14:30   

Jedz zdrowo- warzywa- owoce, pij wodę mineralną, omijaj chipsy fast foody i tego typu bzdury ;-) No i wiadomo jakieś mięsko :-P

trybek976 

Wysłany: 2010-06-14, 07:19   

przede wszystkim dieta na masę wymaga dużej ilości białka b:2g T:1g W:6g na kilogram masy ciała, a poza tym trening ostry i zdrowy. :->

Odpowiedz do tematu