my na treningu także bardzo fajne ćwiczenia na brzuch mamy i efekty także przychodzą szybko... ( potrzebny jest jednak partner) jedna osoba leży z nogami uniesionymi pionowo do góry i stara się je tak utrzymać, a druga osoba łapie za nie i sciąga w dół... a raczej jakby mocno je pchał... głownie chodzi o takie zaparcie się mięśniami brzucha i utrzymanie nóg w górze... tak samo robi się skośne mięśnie, tyle tylko, że partner rzuca nogi leżącego na boki ;)
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-02-05, 22:17
lemlas- ćwiczenie daje naprawdę dobre efekty lecz zaliczyłbym je bardziej do "wzmocnienia" brzucha niż "budowania". Również je wykonuje podczas ćwiczeń SW i takie mam odczucia .
BroVar- Jak dla mnie 5/6. Dodam, że ćwiczyłem przed nim ABS II (Poziomowy), i właśnie zauważyłem, że w owym systemie brakuje kilku podstaw: Obciążenia, oraz Rozciągnięcia brzucha. Owy trening przyniósł to co chciałem: Uwypuklił oraz "rozciągnął" to co ABS'em II osiągnąłem. Przed sezonem spisuje się idealnie.
P.S Ćwiczony około 2 miesięcy; 3 razy w tygodniu. I ostrzegam przed zakwasami; większość "testerów" z siłowni nigdy wcześniej nie przywiązała uwagi do tej partii, a po owym treningu "mogiła". No, ale zaprawionym "kaloryferom" nic nie grozi.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Jak miałem szkolenia z gromem, formoza i AT, to na szkoleniach kazali nam robic po 500 brzuszków a potem 400 pompek jedna renką. Do tego kladli nam na brzuch 10 workow zaprawy atlas po 25kg kazda. To + walka uliczna uczyniła ze mnie twardego wojownika.