Hej.Ostatnio postanowiłem zrucić parę kg.Ogólnie to robie gdzieś tak 20 min skakanki(szybkie tempo), po 50 brzuszkow z hantlami na plecach, 200 zwyklych lub 40 tych skosnych, czasami jeszcze dojdzie trochę worek i rozciąganie.Jem mało słodyczy,pije wodę, no i wszystko szło nieźle, 3 kg w dół ale teraz zaczął się problem ;/ Wczoraj właśąnie zrobiłem ten trenuing, co wyżej napisałem, zjadłem ogólnie w ciagu dnia 3 jajka, 2 schabowe i 2 parowki, wchodze na wagę, a tu 2 kg więcej, pomimo treningu O_O Cy to normalne, że waga tak szybko skacze?Bo juz mi się wydaje, że to bez sensu, robić ten trening, bo jak z treningiem codziennie mogę schudnąć, i jak sobie odpuszcze ten trening i będe jak jak wcześniej od czasu do czasu batonika to przecież odrazu przytyje do tamtej wagi co miałem(bo do wiekszej cos mi nie dochodzi na szczescie) ;/ A i czy mam sznase, żeby było mi widać mięśnie przy wadze 70-75 kg i wzroście 1.70-1.75?
Pozdro
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-04-14, 12:31
Sajgon napisał/a:
A i czy mam sznase, żeby było mi widać mięśnie
Oczywiscie. Masz czlowieku normalne parametry, wiec nie wydurniaj sie w tym wieku z odchudzaniem, bo jeszcze krzywde jaks sobie zrobisz.
Jezeli masz tendencje do szybkiego przybierania tluszczu to poprostu ograniczaj niektore elementy tak jak robiles do tej pory zebys nie wygladal jak mloda maciora i powinno wystaczyc.
Wachania w wadze w tych granicach tez sa czyms naturalnym, wiec nie masz co sobie specjalnie dupe zawracac.
Zwroc tez uwage na to kiedy sie wazysz i w jakich warunkach (jezeli wszedles na wage po rzarciu to sie nie dziw ze wazyles wiecej, pomiary powinny byc przeprowadzane o tej samej porze).
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-04-14, 15:04 Re: Czy się opłaca??
Sajgon napisał/a:
20 min skakanki 50 brzuszkow z hantlami na plecach, 200 zwyklych lub 40 skosnych, worek i rozciąganie.
To nie są ćwiczenia aerobowe, dlatego ubytek wagi stoi na niskim poziomie. Jesteś młody (nie obraź się: ale nawet bardzo), więc wszelkiego rodzaju diety odstaw na "bok"; ćwiczenia aerobowe nie oddziałują negatywnie na organizm (wykonywane w miarę rozsądnie) dlatego możesz "zainwestować" swój czas np. na 20/30 min bieg (60-90%Mhr).
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Aha, ok.A skakanka?Bo słyszałem, że można nią spalić sporo kalorii.I jesczze jedno pytanko czy przy tych para,etrach mam szansę na kaloryfer?Bo jade już brzuszkami z dobre ponad 2 miechy i narazie raczej nic nie widze ;/ Co prawda niby brzus zrobil sie zdecydowanie twardszy, no i moze gorna czesc klaty troche sie polepszyla, ale nie wiem czy w koncu bede mial ten grzejnik, czy bedzie tak jak teraz.
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"