Witam.
Zbieramy kasę z kumplem na jako taką siłke. I co jest niezbędne? Chcemy kupić taką skrzynkę:
2 gryfiki małe+zakrętki
8x 1kg
4x 2kg
Dwie sztangi 120 cm prosta i ewentualnie łamana. Powiedzcie mi tylko czym one się różnią?
Chcemy kupić jeszcze ławeczkę z modlitewnikiem, miejscem na sztangę i takim czymś na nogi. Kosztuje 260 zł.
Wszystko to możemy kupić w sklepie w naszym mieście. Powiedzcie co jeszcze się przyda, co odrzucić etc.
Wysłany: 2009-01-27, 22:06
Ławka z supermarketu za 260zł z bajerami . Lepiej samemu zrobić (poprosić tatę ). Hantelki trochę obciążenia, gryf długi (180cm+), powinno narazie wystarczyć.
nastepnie proponuje kupic drazek taki do futryny albo taki drazek mocowany do sciany i w ten sposob bedzie mozna cwiczyc wszystkie partie miesni
jak masz jakies pytania to wal:D
klatke biceps barki triceps plecy i nogi bedzie mozna cwiczyc na tym calym sprzecie smialo cwiczen napewno nie zabraknie
wszystko procz drazka kosztuje 760zl z przesylka
//
gryf prosty proponuje kupic nie krotszy niz 180cm poniewaz lepiej sie na takim cwiczy a najlepszy bedzie ten zestaw co podalem
wedlug mnie sztanga prosta 120cm jest za krotka jezeli jestescie wysocy to napewno rozstaw rak wam nie bedzie pasowal...
a sztanga prosta od lamanej rozni sie tym ze prosta bedziecie cwiczyc zapewne miesnie klatki i pewnie barek i plecy...ale glownie klate.. a lamana biceps tak glownie bo oczywiscie mozna nia cwiczyc rownierz barki
_________________ " Bulterier wymięka kondycyjnie przy pitbullu, a ja jestem jak pitbull i lecę z frajerami do końca bo nie wiem co to litość. "
MasterKill, ta ławka, którą pokazałeś ma tylko ławkę i miejsce na sztangę. A dając 20 zł więcej mam jeszcze modlitewnik i coś na nogi. Z tego co wiem, to można na tym ćwiczyć uda i łydki. Modlitewnik mogę dokupić, ale po co skoro już tam jest.
Tamta co patrzałem w sklepie jest identyczna, tylko zamiast tego po bokach na ręce, ma modlitewnik. Poza tym, wolał bym kupić wszystko w sklepie, bo takie rzeczy ważą. Zapłacę krocie za przesyłkę. Drążek mogę kupić, tylko po co, jak się nie nim nie podciągnę.
Gryf mogę kupić 180. Wyciągnąłem metr i rozwinąłem na 120 cm, i troszkę któtkawo i ciężarki też zajmują trochę miejsca.
To mam kupić dwie sztangi 180cm jedna łamana druga prosta?
A co z jakimiś odżywkami czy cuś? Gdzieś czytałem że kreatyna od 16 lat, poza tym nie jestem z tych co lubią się czymś faszerować, ale jak to ma pomóc no to chyba trzeba. Kupić zawsze mogę, kilka kroków od domu mam centrum handlowe i są tam 2 sklepy z odżywkami. Gorzej będzie to jakoś powiedzieć rodzicom. Z tatą jakoś pójdzie. Ale z mama? Mama nawet nic jeszcze nie wie o żadnej silowni , tylko z tatą narazie o tym gadam Słyszałem o jakimś hmb czy coś, że to odchudza?
Ostatnio zmieniony przez Zuku94 2009-01-28, 10:22, w całości zmieniany 1 raz
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 19 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-01-28, 10:21
Taka ławka jest g*wno warta. Albo kupić sobie lepszą, albo samemu zrobić. Hantelki i gryf prosty długi (180cm+) w zupełności wystarczą. A jak nie chcesz szpanować oryginalnym obciążeniem, po przejdź się po złomowiskach, ew. poproś kogoś o wytłoczenie, taniej wyjdzie.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 1001 Skąd: ty mieszkasz??:P
Wysłany: 2009-01-28, 12:00
Nie Powiem napisał/a:
Taka ławka jest g*wno warta. Albo kupić sobie lepszą, albo samemu zrobić.
po
1.nie napisal ile kasy beda miec
2.ta lawka wedlug mnie jest dobra
3.nie podalem linka do lawki Keltona poniwaz jest duzo drozsza i wedlug mnie cwiczy sie na niej nie wygodnie bo w miescu laczenia jest za duza przerwa i dupa wpada jak sie lezy i trzeba tam jakas poduszke wlozyc... oczywiscie ze lawka ketlona jest masywniejsza itp..ale co z tego jak nie wygodna jest
tak jak pisalem prosty gryf to minimum musi miec 180cm no a lamana to standardowo 120
napisz ile kasy bedziecie mieli...
drazek wedlug mnie jest potrzebny pocwiczysz troche to sie podciagniesz... na drazku najlepiej plecy wycwiczysz... ja kiedys podciagalem sie tylko 10razy...gdy cwiczylem na silowni wogole nie trenowalem podciagania i po kilku miesiacach cwiczen podciagnalem sie 7 razy wiecej i od tamtego czasu zawsze w treningu plecow uzywalem drazka
Zuku94 napisał/a:
MasterKill, ta ławka, którą pokazałeś ma tylko ławkę i miejsce na sztangę. A dając 20 zł więcej mam jeszcze modlitewnik i coś na nogi
no przeciez pisalem ze mozna dokupic modlitewnik albo cos na nogi...
a co do suplementow to najpierw pocwicz kilka miechow a potem sie za to zabierz
_________________ " Bulterier wymięka kondycyjnie przy pitbullu, a ja jestem jak pitbull i lecę z frajerami do końca bo nie wiem co to litość. "
Kasy możemy zebrać tyle ile potrzeba. Wyczaiłem na allegro taki zestaw za 139 zł:
gryf prosty 180cm, łamany 120 cm, 2 gryfiki małe 36 cm, jest z mojego województwa to mogę kupić. Obciążenia mogę kupić w sportowym u mnie w mieście tak samo tą ławeczkę.
Wysłany: 2009-01-28, 13:09
MasterKill, według mnie ta ławka, którą dałeś jest dobra, ta negatywna ocena była skierowana do ławki którą zaproponował Zuku.
Tego przyrządu do nóg montowanego przy ławeczkach nie polecam, bo to maksymalna chujnia jest i nic na tym nie wyrobisz :D chyba, że zamontujesz max ciężar (jakieś 40-50kg) i będziesz robić po 100 powtórzeń na serie :D
_________________ K-1 World Max 2003 & 2008 Champion
ten bajer do ćwiczenia nóg przy ławeczce to troche pic na wodę. ja kupiłem ławeczkę z baterflajem, i tym do nóg, po tygodniu odkręciłem i jedno i drugie.
Butterfly nie potrzebny jak masz hantelki.
Przyrząd do nóg: raz że ciągnie za włosy na nogach, dwa to przy prostowaniu leżąc wale piętami o podłogę jak opuszczam nogi, trzy to jak Masato napisał, do uginania trza by z 50 kilo zapiąć, a wtedy to buja ławeczką we wszystkie strony.
Kup lepiej prostą ławkę, z grubego profilu (albo zrób), ewentualnie z modlitewnikiem.
Gryf koniecznie 180. Mój 150 cm, przy 180 wzrostu jest za krótki, szczególnie przy dużych talerzach.
Z dodatkowego sprzętu to drążek.
_________________ RAP do wstępnych negocjacji - pięści do dalszych, i to wystarczy. Gdy siła argumentu się skończyła pozostaje tylko siła.....