Po dosc długim okresie zdecydowałem sie na to cholerne FBW.Nie wiem jak to bedzie ale długo nie pociagne robiac codziennie po 1-2 treningi sw i 4x w tyodniu dzielony na siłce..
Koles znajacy sie na fbw rozpisał mi plan ale wole to dac do sprawdzenia :F
Mi tu brakuje duzo rzeczy ale to chyba tak ma wygladac nie ?
Trening.
FBW 2x w tygodniu.
Zestaw A.
1. Przysiad 3 x 10 powt.
2. Wiosłowanie sztangielkami 3x 10powt.
3. Wyciskanie na płasko 3 x 10 powt.
4. Wyciskanie na barki sztangielkami 3x 10 powt.
5. Pompki na poręczach 2x10 powt.
6. brzuszki/ ćw. dowolne
Myślę ,że raczej dobrze a najlepiej po prostu będzie jak przetestujesz ten zestaw sam i czy to po prostu na Ciebie działa czy daje Ci to to co sobie założyłeś - zakładam ,że zależy Ci na sile i wytrzymałości i pod sporty walki ? Raczej jest spoko nie powinieneś się zajechać Diete raczej masz rozumiem ? Podbijaj węgle gdybyś czuł się senny lub bez energii (węgle oczywiście te złożone)
_________________ www.karo-fhu.pl/sklep - Już działamy ! / Witaminy i Suplementy dla Sportowców informację na Priv , mail, gg!
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2011-05-03, 10:36
Co do treningu: W zestawie A i B zastosował motyw z naprzemiennym treningiem bicepsu i tricepsu... Zły kierunek: FBW nie są intensywne, lecz opierają się na częstości treningu. Dlatego dorzuć do zestawu A jedno ćwiczenie na biceps (np. modlitewnik wąsko), a w zestawie B, ćwiczenie na triceps (np. wyciskanie wąsko, prostowanie na wyciągu stojąc).
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Gdzies slyszałem ze przy fbw nie mozna własnie wyciagów robic prawda ?
A i jak to mniej wiecej rozplanowac czy np w pon i srode robic czy w pon i piatek ? moge robic w kazdy dzien tygodnia tylko nie wiem jakie rozstepy czasowe
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Rozkładaj to w taki sposób jaki jest Ci najwygodniejszy - zależne kiedy masz sw itd. najlepiej w dni kiedy tego sw nie masz a należy też pamiętać o regeneracji - a czemu podstawy żywienia a nie dopięta dieta ? Wyciskanie francuskie sztangi stojąc/siedzą dałbym 3x 10 triceps to mała grupa mięśniowa więc taki zakres powinien dać mu w kość a co do modlitewnika możesz też 10-15 i przetestuj samemu czy to działa na Ciebie jeśli tak to wszystko gra
_________________ www.karo-fhu.pl/sklep - Już działamy ! / Witaminy i Suplementy dla Sportowców informację na Priv , mail, gg!
1. SW mam codziennie regeneracje co najwyzej w piatek i oczywiscie sob i nd.
2. To pytanie retoryczne czy mam ci na nie odpowiadac ? Licze kalorie od dłuższego czasu niż batman forumujac tutaj nie trenował sw wiec daruj sobie
3.francus ok.
4.modlitewnik dam z 20 powt na wytrzymałke tak jak wszystko i pociagne do konca redukcji czyli koniec czerwca
No widzisz czyli wszystko masz - po prostu staraj się łapać jednak ile się da snu i mieć ten 1-2dni w tyg. takie wolne-luźniejsze A co do tej diety po prostu pytałem a Ty nie musisz się od razu "spinać" Doradzam Ci i tyle a Ty jeszcze nerwy
Z tym snem to cieeeżko jest
Najczesciej piatek se odpuszczam wlasnie i przeznaczam go na odespanie całego tygodnia
Dzien bez siłki bedzie luzniejszy ale tam wrzuce se interwały z 3x w tyg
Nie spinam sie ale bez przesady ja nie swieżok a ty mnie takimi banalnymi pytaniami o diete tutaj..ahh :d
Ja Ci tylko doradzam ,żebyś łapał sen jak możesz i starał się robić to w taki sposób aby się nie zajechać chodź tak jest ciężko bo sam jadę systemem - prawie cały tyg aero robie - do tego siłka póki co 3 razy i sw 3 - jeszcze robie redukcje akurat taką lekką więc powoli czuję zajechanie bo np. wczoraj krwotok z nosa o 24 ,ale zwiększę trochę podaż węgli w dietce i będzie myślę oki Powodzonka w dążeniu do celów !
Ja Ci tylko doradzam ,żebyś łapał sen jak możesz i starał się robić to w taki sposób aby się nie zajechać chodź tak jest ciężko bo sam jadę systemem - prawie cały tyg aero robie - do tego siłka póki co 3 razy i sw 3 - jeszcze robie redukcje akurat taką lekką więc powoli czuję zajechanie bo np. wczoraj krwotok z nosa o 24 ,ale zwiększę trochę podaż węgli w dietce i będzie myślę oki Powodzonka w dążeniu do celów !
przed 22h dobrze iść spać, aby mieć siły na kolejny dzień
siedzenie długie, tzn. chodzenie późno spać jest szkodliwe dla ogólnego zdrowia patrząc na to w latach
Cytat:
Najlepszymi wspomagaczami, których działanie jest udowodnione i bezsprzecznie skuteczne, są węglowodany i woda. Tak, takie proste związk mają udowodnony wpływ na regeneracje po treningu i poprawę wyników. Nie może ich zabraknąć szczególnie w organizmie biegacza. Niedostatek węglowodanów sprawi, że gorzej będziemy znosić wysiłek, szybciej będziemy sie męczyć oraz łatwiej spalimy własne mięśnie. Odwodnienie ma zaś skutki wręcz katastrofalne dla organizmu i fatalnie oddziałuje praktycznie na każdą część naszego ciała. Pijmy więc często, ale nie za dużo – wypicie naraz dużej ilości wody to najlepszy sposób na odwodnienie, pobudzamy bowiem nerki do intensywnej pracy i bilans wodny staje się ujemny.
Węglowodany to oczywiście nie słodycze: sportowiec pamięta o kaszy, makaronie, ryżu i ziemniakach oraz owocach i warzywach. Warto zainteresować się zgadnieniem indeksu glikemicznego, czyli podzialem produktów ze względu na to, jak szybko węglowodany w nich zawarte trafią do krwi jako paliwo.
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Dobra teraz pytanie co do żarcia
Jak mam np z rana siłke i wieczor trening i jade na lc to wrzucac tam wegle ? i jak tak to w jakiej ilosci 50 zl i after 50 prostych /