Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 31 Mar 2009 Posty: 75 Skąd: Racibórz
Wysłany: 2009-06-29, 21:36 Gryf łamany
Witam mam takie pytanie:
Który gryf łamany jest lepszy "mocno łamany" czy "lekko łamany"???
chodzi mi głównie o wyćwiczenie ramion,ćwiczyłem już nieraz na "lekko" łamanym ale nigdy na "mocno".Chciałbym się jeszcze dowiedzieć czym one się różnią?
_________________ "Jakie założenie masz
Proste - walczyć i wygrywać"
ja mam w domu mocno łamany i... bardzo sobie chwale. Oczywiście do porównania ćwiczyłem tez na zwykłym łamanym, i jednak ja wole mocno łamany. Wg. mnie lepiej się wykonuje ćwiczenia w wąskim chwycie na takim. Tylko jak byś się zdecydował na mocno łamany to zwróć uwagę na to jak jest wygięta na środku. Żeby to nie przypominało trójkąta jak dorysowałbyś podstawę tylko bardziej trapez.
dlatego ten tez byłby w porządku
http://www.allegro.pl/ite..._wyprzedaz.html
ja mam dokładnie taki, jak z tego zdjęcia na dole, tyle że oni chyba sprzedają taki jak na tych zdjęciach wyżej. Ale mimo to też jest ok.
nie, nie jest lepszy, ale wg. mnie 28mm jest popularniejsze i łatwiej ciężary dostać pod 28mm. Chociaż dla chcącego to i tak nic trudnego.
A tutaj akurat zwróciłem na to uwagę (bo jak przypuszczałem, a później sie dowiedziałem), kolega ma już w domu ciężary. Żeby nie kupić nieodpowiedniej średnicy
sorki ale co z tego, że gryf ma 25mm, ciężko o ciężary????
Bez przesady przecież jak kupić ciężary o średnicy 28mm to założy się na niego spokojnie, inaczej sprawa by wyglądała gdyby gryf miał 29mm
Mam zamiar kupic gryf lamany. Chcialbym cwiczyc na nim na pewno biceps i triceps, a do tricepsu podobno nie moze byc za dlugi. Teraz pytam jaka dlugosc powinien miec?