Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-01-09, 14:42
Wszystkie, poprostu wszystkie.
Oczywiście, że w niektórych SW jedne partie przydają się bardziej/częściej a inne mniej, ale jeżeli bedziesz tylko wybrane, to po dłuższym czasie bedziesz poprostu komicznie wyglądal
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-01-09, 16:59 Re: Jakie mięsnie do SW
Przemi napisał/a:
czy może zasuwać wszystko co tylko przyjdzie do głowy?
No po części tak, ale z umiarem. Tak jak napisałeś Plan jest bardzo przydatny (może by rzec: Priorytet). Jeżeli to twój pierwszy kontakt siłownią: min. Miesięczna ogólnorozwojowa. Potem przykładowo: Klatka+ Triceps, Plecy+ Biceps, Barki+ Nogi+ Łydki. To przykładowa 3 dniówka.
Tylko nie przesadź zbytnio z objętością oraz intensywnością treningu.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Walczę na siłce już X czasu, ale bez żadnego planu i to z reguły wyciskanie było najważniejsze, reszta mięśni praktycznie nie używana, czasem bice i troszkę plecki ruszałem. Nie wiem ile jakie mięśnie katować, jakiś plan może mógłby ktoś mi zapodać.
Na siłkę chodzę ze 5-6 razy ale różnie trenuję to 1godz, jak mi się chce to i 3, mam ławeczke, sztange, chantle, drążek do podciągania, ławeczkę do brzuszków w najbliższym czasie gryf łamany i worek do nap>>>>>. To tyle.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-01-09, 23:00
Cytat:
5-6 razy ale różnie trenuję to 1godz, jak mi się chce to i 3
Czemu nie pomyślałeś wcześniej o napisaniu takiego tematu? Ćwicz 3 lub 4 razy na siłowni w ciągu tygodnia. Czas: Max. 1:30; średnio 1h trening wychodzi (średnia intensywność oraz objętość). Co do siły. W tym wieku oraz o tym stażu trenowanie planem czysto siłowym mija się z celem. Sugeruje ci ćwiczyć typowym Planem Masowym. Jeżeli dobrze pamiętam w dziale Trening jest naprawdę dużo opisanych przykładowych rozpisek wystarczy zajrzeć.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"