Rok akademicki rusza, ja też muszę zacząć się ruszać. Wakacje spowodowały przyrost masy (ofc tłuszczowej) którą muszę zbić i popracować zdecydowanie nad sylwetką. Z drugiej strony, zamierzam ćwiczyć jakieś sztuki walki (bedzie to na 95% judo, ewentualnie na 5% szans na bjj [jeśli to potrzebne, mam 2 letni staż w krav maga]) pytanie moje jest takie: Czy jest sens wymieszać judo z siłownią? Prawdopodobnie byłoby to 3x w tyg silownia i 3x w tygodniu judo. Chodzi mi naturalnie o efekty tego, bo tak jak mówiłem bardzo zależy mi na zrobieniu fajnej sylwetki i bardzo zależy mi na ćwiczeniu jakiejś SW.
_________________ Jedyną czynnością, która dobrze wychodzi samotnym, jest samogwałt.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-09-04, 14:28
km1441 napisał/a:
Czy jest sens wymieszać judo z siłownią?
Jest. Wielu forumowiczów ćwiczy i jakąś SW oraz na siłowni.
Tutaj-->> http://forum.fight-club.p...ngow-vt2691.htm jest nasz forumowy leksykon. Są tam przeróżne systemy treningowe. Każdy system jest najczęściej opisany w wariancie z treningiem sztuk walki. Poczytaj i potem kieruj tutaj dalsze pytania Poszukaj też na forum inne podobne tematy bo było ich kilka.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"