Moim zdanie to również brednie znam nie musze długo szukac by znalez wiele przykładow w moim otoczeniu :) odżywki nie zdrowe to zacznijmy pic browar na mase brzuch ponoc szybko nabiera masy :D
yhym, to jakas sciema, chyba, ze chodzilo o jakies amino albo cos w tym styu. Np. takie bialko albo ww czy maja niby zaszkodzic?
Tak nie zdrowe wyobraz sobie to : zwykle dzieciaki nie wiedzą ile potrzebują białka co ma białko a co nie ma. Biorą białko które starcza dorosłemu o 20 kg więcej a na dodatek jedzą posiłki bogate w białko. Prowadzi to do osłabienia wątroby ( chcesz w przyszłości wydawać kasę na wątrobę przez głupotę?) a także może doprowadzić do skazy białkowej. A poza tym same białko nie wystarczy do budowania masy.
_________________ Twardziel potrafi obronić siebie. Ale twardszy jest ten kto potrafi obronić innych.
yhym, to jakas sciema, chyba, ze chodzilo o jakies amino albo cos w tym styu. Np. takie bialko albo ww czy maja niby zaszkodzic?
Nie chodzilo o bialko czy ww, ale rzeczy 'powazniejsze', kreatyna i podobne. Ale dietetykiem nie jestem, dlatego moje wypowiedzi na tym polu moze potraktowac jako ciekawostke ;)
Jeśli dziecko chciałoby spożywać gainery, białka itp to pod ścisła opieką opiekuna który się na tym zna. Młodociani od razu by chcieli efekty a pózniej same problemy.
_________________ Twardziel potrafi obronić siebie. Ale twardszy jest ten kto potrafi obronić innych.
Wysłany: 2010-01-17, 19:09
Ja jakos jestem po 2 cyklach na kreatynie uzupelniam diete bialkiem i ww a zadnego opiekuna co sie na tym zna nie mam, jedynie jak czegos nie wiem to pytam Lucjusza albo Spetza.
Ja jakos jestem po 2 cyklach na kreatynie uzupelniam diete bialkiem i ww a zadnego opiekuna co sie na tym zna nie mam, jedynie jak czegos nie wiem to pytam Lucjusza albo Spetza.
W ogole kto jest dla Ciebie mlodociany 6-7 latek?
Bo potrafisz myśleć i zadbać o siebie. Większość w Twoim wieku bierze na chama byle co tylko żeby wyrobić sobie te mięśnie. A pózniej "effekty" w przyszłości. Raczej jesteś za młody na kretę ale jeśli Ciebie ciągnie to co poradzić.
Młodociani to w moim wieku. Tacy jak ja :)