Witam mam 21 lat... oto jak rozkładają mi się treningi w tygodniu
PN- siłownia (+ dodatkowo mam zamiar chodzić na wiosła, dla kondycji)
WT- Kick boxing (+ dodatkowo koszykówka jak mam chęci)
ŚR- siłownia
CZW- Kick boxing (+ koszykówka jak mam chęci)
PT- siłownia
(wszystko 1,5h)
Nie stosuje diety jako takiej, jedynie jem dużo produktów białkowych, jajek oraz pije dużo mleka...
powiedźcie na co muszę zwrócić uwagę, nie chcę złapać masy... jedynie siłe, wytrzymałość, szybkość, gibkość pod SW
czy te aminokwasy będą dobre?
pije dużo takich rozpuszczalnych witamin (Multiwitamina, Magnez, Cynk + wit. C, oraz wapno) to wystarczy czy powinienem zainwestować w coś bardziej ambitnego
czy jak biorę nano vapor i kupie teraz kreatyne to muszę robić ten okres wprowadzania dużej dawki kreatyny przez pierwszy tyg? Czy od razu 10g dziennie (rano i przed treningiem)
ja na twoim miejscu robil bym trening silowy silownia 3 razy w tyg....np 1 dzien wyciskanie sztangi płasko i przysiady
2 dzien wyciskanie sztangi wasko pompki na poreczach wyciskanie sztangi z przed glowy wyrzuuc hantla strugusy 3 dzien podciaganie na drazku i martwy ciag i np przedramie..ilosc powtorzen uladasz pod trening silowy...
ja tak cwicze i nie narzeekam jak narazie
Wysłany: 2009-12-07, 13:36
Poczytaj sobie o crossficie i ACT bo te plany na chyba najlepsze jesli chodzi o laczenie z SW. Wszystko masz w podwieszonym temacie. Jak robisz silownie 2x w tygodniu dodaj jakies interwaly albo prace na worku w sobote. Daj sobie narazie spokoj z suplementami, mozesz kupic jakies bialko jak juz tak bardzo chcesz ale niczego innego nie ma sensu.
Ps. kolega wyzej troche za bardzo sie wyrwal z wypowiedzia. Potrzeba Ci cwiczen dynamicznych takich jak push press itp.