Wysłany: 2009-10-31, 11:53 Masowka a pas neoprenowy
Siema. Mam maly problem - jestem na masowce i zalalo mi troche bebech i tak myslalem, zeby stosowac pas neoprenowy na silowni. Od razu mowie, ze aerobow mam dosc sporo wiec tego nie musicie tego pisac. Czy stosowanie tego pasa na masowce ma jakis sens i czy nie wplynie to negatywnie na nabywanie masy?
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-10-31, 14:04
Ja w ogóle nie widzę sensu stosowania takiego pasa, bo daje on tylko złudzenie zwiększonego spalania tłuszczu, a tak naprawdę to zwykła woda.
Aeroby na masie jak najbardziej, sam tak robię - 2-3 razy w tygodniu bezpośrednio po treningu siłowym wskoczyć na bieżnię na 10-15 min (jest to nawet zalecane) , pozwoli to zbudować lepszy mięsień jak i podkręci metabolizm. Ważne jest tylko to, żeby przed aerobami wypić porcję węglowodanów i aminokwasów (np. carbo+bcaa/może być też gluta) do tego może być jeszcze izolat białka, jednak równie dobrze można go wypić po aerobach.
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-10-31, 18:26
To działa na takiej zasadzie, jakbyś brzuch np. owinął folią. Albo w środku lata biegał w 3 podkoszulkach - po prostu szybciej się odwadniasz, nie jest to do końca zdrowe.