Wysłany: 2008-10-05, 20:44 Mój pomysł na TRENING SIŁA/MASA
Siema, dawno niepisałem
Przez dłuższy czas zastanawiałem się jak pogodzić te dwie rzeczy Siłe i Mase.
Wpadłem na pewien pomysł i chcę żebyście ocenili czy jest to dobra decyzja.
Jest to trening na klatke i na bica bo reszte mam już ułożone.
Mo plan polega na tym że w pierwszym tygodniu trenuje się daną partie mięśni raz a w drugim tygodniu 2 razy
ty jak masz 15 lat to nie kombinuj jeszcze nic.po prostu trenuj jakims sprawdzonym planem,a nie jakies ukladasz jak dla zawodowcow,bo oni juz musza zmieniac,zeby nie popasc w monotonie i do stagnacji nie doprowadzic.trzymaj sie sprawdzonych rzeczy.na zmienianie i kombinowanie przyjdzie czas za pare dobrych lat.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2008-10-05, 21:31
Jak dla mnie nie ma złotego środka na "trening". Musisz ustalić co chcesz zyskać i iść w tym kierunku, a nie "tworzyć" treningi łączące kilka założeń w całość. Gdyby tak było można, to z chęcią przerzucę się na 100% pewny trening odpowiadający za masę+rzeźbę+siłę.
P.S Co do planu napisze krótko: Daruj sobie.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer
Amadi Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 691
Wysłany: 2008-10-06, 14:24
Trening w ogóle bez sensu, i w dotatku chcesz trenować tylko 2 partie mięśni?
Wysłany: 2008-10-07, 15:40
Ale ćwicze bica na drążku więc idzie troche słabiej niż hantlami. I w dodatku jak robiłem kiedyś co tydzień to nieczułem efektu
PS: Ćwicze też na worku i nie jestem sezonowcem
Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 20 Gru 2007 Posty: 384 Skąd: Daleka Północ
Wysłany: 2008-10-08, 16:11
oooo Panie, z samym drazkiem to Ty nie poszalejesz. poradze Ci cos takiego - rob brzuszki, pompki, przysiady, podciagaj sie na drazku w roznych chwytach. biegaj troche, skacz na skakance, jakos pracuj nad kondycja. rob te cwiczenia do czasu az uzbierasz sobie siano conajmniej na hantle 2x20kg i zacznij cwiczyc z ciezarami. od cwiczen bez ciezarow masa ani sila Ci nie pojdzie za bardzo, jak juz to wytrzymalosc. ale jak sie nie ma co sie lubi...
_________________ Zawsze znajdzie się szerszy, co wielkość wielkich pieprzy...
Wysłany: 2008-10-08, 18:07
robie wszystko to co napisałeś. Mam troche masy i rzeźby już. Od jutra chodze najprawdopodobniej na treningi boksu więc siłowy trening niebędzie moim priorytetem. Chcę tylko niebyć takim małym kurduplem. I z tego co wiem to w treningu na mase ważne jest żeby dużo jeść i ja jem dużo. Dziękiu za rady