Cześć
6x w tygodniu trenuje MMA(4x BJJ i 2x Kickboxing) od poniedziałku do soboty, na siłownie chodzę 4x w tygodniu: Wtorek - plecy, czwartek - barki i nogi, sobota - biceps i triceps, niedziela - klatka. Zawsze robię 4 serie po 12,10,8,8 lub 6 powtórzeń zwiększając ciężar. Plan zmieniam co około. 2-3 miesiące ale zawsze zostaje przy tych samych seriach i powtórzeniach. Od tych 4 miesięcy moja siła jest taka sama i tak samo wyglądam(75kg).
Muszę zmienić całkowicie styl tych moich ćwiczeń. Ile mam robić powtórzeń? Może sposób push & pull pomoże ? Widziałem jak na siłowni robią klatkę i od razu po serii robią plecy po czym dopiero mają przerwę, może ktoś to opisać na czym to polega ? na siłownie chodzę 18 miesięcy.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-11-10, 20:44
Z tego co widzę to musisz przede wszystkim dać sobie jakiś dzień w tygodniu na regenerację. Bo jak czytam to praktycznie cały tydzień masz "coś" albo siłkę lub trening MMA. Wg mnie nie ma się co dziwić, że nie ma postępów. Może spróbuj z treningiem ukierunkowanym na przełamanie stagnacji, a potem dopiero zabierz się za nowy plan typowo na masę/rzeźbę co tam chcesz ćwiczyć.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"