Wysłany: 2010-09-27, 16:21 Nietypowy trening 2x w tygodniu + siłownia
Witam. Na początku chciałbym się przedstawić i serdecznie pozdrowić wszystkich userów. Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum, proszę o wyrozumiałość Jestem Patryk, mam 18 lat od 2 miesięcy trenuje MT.
Mój staż na siłowni to około pół roku(bez większych efektów)
Trenuje MT 2 razy w tygodniu(wtorek i czwartek), od przyszłego tygodnia dojdzie mi MMA. Niestety treningi będą jeden po drugim, tzn. MMA od 17 i zaraz potem MT aż do 20. Treningi MMA i MT mam w tym samym klubie więc nie będzie problemu z dojazdem. Problem pojawia się w diecie i ćwiczeniach siłowych. Chciałbym dołożyć siłownie w piątek i niedzielę lub sobotę i poniedziałek. Proszę o ocenę mojego FBW na dwa dni.
10 minut rozgrzewka
Nogi: Przysiady ze sztangą 4s 10powt.
Wspięcia na palce 2s 15powt.
Klatka: Wyciskanie sztangi płasko 4s 10powt.
Plecy: Wiosłowanie podchwytem 3s 10powt.
MC 2s 12powt.
Barki: Wyciskanie z klatki 3s 12powt.
Bicepsy: Uginanie ramion ze sztangą 3s 12powt.
Tricepsy: Francuskie wyciskanie sztangi leżąc 3s 12powt.
+ABS2 na brzuch
Proszę o korektę, niestety nie posiadam drążka.
I drugie zapytanie odnośnie diety. Co jeść/pić w dni kiedy trenuje SW? Nigdy nie próbowałem trenować 3h więc chciałbym się dowiedzieć jak zminimalizować skutki takiego treningu(chodzi o nie pożądane skutki oczywiście). Co brać na trening? i co jeść bezpośrednio przed i po treningu.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-10-01, 16:32
Co do trneingu OK.
Co do diety: Przed treningiem węglowodany oraz białko czyli standardowy zestaw: Kura + Ryż. Po ryba + chleb żytni pełnoziarnisty (przykładowe zestawy żywieniowe).
P.S Nie pochwalam treningów powyżej 2h, a do tego ciągłego treningu dynamiczno-tlenowego jakim są treningi SW, dlatego polecam suplementacje antykatabolikami np. stałą suplementację BCAA.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Dziękuje za odpowiedź, mimo wszystko uważam, że jestem w stanie się zaadoptować do tego rodzaju treningu. Ewentualnie ograniczyć przyrosty lub wykluczyć spadki w najgorszym wypadku.