Tak, wlewasz 4 białka i 1-2 żółtka. Pozostałe 2 wyrzucasz, chyba że masz inny pomysł na ich wykorzystanie. Zresztą poczekaj, bo mże przyjdzie ktoś mądrzejszy w tych sprawach niż ja Jak nie wiesz jak "odizolować" żółtko, to niech ci rodzice pokażą, nie jest trudne
Co do żółtek i ich szkodliwości nie ma jasnej odpowiedzi, jedne badania obalają drugie itp.
Najlepiej tak jak kolega pisze 2 żółtka dziennie, jeśli masz kasę to rób omleta z 10 jajek (2 żółtka i reszta same białka).
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-08-02, 06:47
blais99 napisał/a:
wyciskanie hantli skos „+” 3x10-6, można zmienić na wyciskanie sztangi?
Lecz chodzi ci o wyciskanie poziome czy w skosie dodatnim. Jeżeli to drugie to tak, można zamienić. A jeżeli to pierwsze, to odpowiedź przeciwna.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Lecz chodzi ci o wyciskanie poziome czy w skosie dodatnim. Jeżeli to drugie to tak, można zamienić. A jeżeli to pierwsze, to odpowiedź przeciwna.
Oczywiście mi chodziło o wyciskanie w skosie :) Bo przyzwyczaiłem się do sztangi.
EDIT:Więc tak dzisiaj na śniadanie zjadłem omleta z 3 jajek
- smak(bez smaku)
Później polałem sosem truskawkowym i powiem wam,że trochę lepiej ale niewiele,ogólnie ciężko mi się to jadło,tak jak gumę rozpuszczalną.Najadłem się tym bardzo,nawet nie jadłem płatków owsianych ;) Ale chyba wrócę do jajecznicy z 4 jajek i płatków owsianych.
Ps.A i jeszcze mam pytanie,chodzę z bratem na siłownie,a on zaczął splitem z 3 tygodnie to będzie,więc ma robić splitem nadal czy ogólnorozwojówke(FBW) z 4tyg?? Ma on 17lat
No i pytanie dlaczego nie odbijać sztangi od klatki?Gdzieś czytałem,że coś tam gorzej mięśnie pracują czy coś takiego a w atlasie ćwiczeń na kfd mówią,żeby lekko dotykać klatki sztangą?Więc czy odbijanie lekki sztangi od klatki to duża wada>?
Wysłany: 2009-08-03, 21:51
blais99 napisał/a:
Ale chyba wrócę do jajecznicy z 4 jajek i płatków owsianych.
Możesz jeszcze wyczarować coś takiego: Rozbijasz 4 jajka do miski, mieszasz na jednolita masę/kolor, dorzucasz 80/100g płatków owsianych, rodzynki (trochę mleka+mąki). Smażysz to na patelni (jak zwyczajowy omlet). Wykładasz na talerz, obkładasz jakimś owocem (ja zazwyczaj używam do tego banana i obkładam całego), a następnie oblewasz jogurtem (czy to smakowym, czy naturalnym). Taki posiłek zastępuje całe śniadanie.
Cytat:
A i jeszcze mam pytanie,chodzę z bratem na siłownie,a on zaczął splitem z 3 tygodnie to będzie,więc ma robić splitem nadal czy ogólnorozwojówke(FBW) z 4tyg?? Ma on 17lat
Niech, przeżuci się na plan FBW.
Cytat:
No i pytanie dlaczego nie odbijać sztangi od klatki?Gdzieś czytałem,że coś tam gorzej mięśnie pracują czy coś takiego a w atlasie ćwiczeń na kfd mówią,żeby lekko dotykać klatki sztangą?Więc czy odbijanie lekki sztangi od klatki to duża wada>?
Lekko, oznacza prawie całkowity brak "odbicia". Takie dotknięcie ma na celu uzyskanie 100% jakość danego ćwiczenia (całkowity ruch/rozciągnięcie klatki piersiowej). Dotykanie sztangą klatki (przy którym i tak lekkie odbicie wystąpi) jest jak najbardziej prawidłowe.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Możesz jeszcze wyczarować coś takiego: Rozbijasz 4 jajka do miski, mieszasz na jednolita masę/kolor, dorzucasz 80/100g płatków owsianych, rodzynki (trochę mleka+mąki). Smażysz to na patelni (jak zwyczajowy omlet). Wykładasz na talerz, obkładasz jakimś owocem (ja zazwyczaj używam do tego banana i obkładam całego), a następnie oblewasz jogurtem (czy to smakowym, czy naturalnym). Taki posiłek zastępuje całe śniadanie.
Nie dla mnie takie bajery :) Rodzynek nie lubie i mysle,ze taki posilek by mi nie podszedl :]
Cytat:
Zastosuj się do tego. 4 serie na triceps nie oznaczają, że nie "odczuje" on treningu. Wręcz przeciwnie (jest to ujęte w artykule). Ćwiczenia złożone dadzą mu wycisk podobny do tego ze splitu.
Więc dlaczego jest podzielony na 4 dni? Nie będzie,żadnych mniejszych efektów o wiele?Bo mniejsze na pewno będą ;)
Wysłany: 2009-08-04, 06:43
blais99 napisał/a:
Więc dlaczego jest podzielony na 4 dni? Nie będzie,żadnych mniejszych efektów o wiele?Bo mniejsze na pewno będą ;)
Nie na 4, lecz na 3.
Mniejszych efektów? blais99: przeczytaj cały artykuł jeszcze raz . Push&Pull dostarcza więcej/częściej bodźców do rozwoju mięśniom w ciągu tygodnia. Nie doprowadzasz mięśni do całkowitego załamania, lecz zmuszasz je do rozrostu w inny bardziej ekonomiczny sposób. Więc nie spodziewałbym się po planie mniejszych efektów (porównując do standardowego splitu), a raczej lepszych.
Sun Tzu, "Sztuka wojny"