Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ogólonorozwojówka
Autor Wiadomość
blais99

Wysłany: 2009-08-01, 13:33   

Lucjusz1992, ok dzięki,a czy
Lucjusz1992 napisał/a:
- wyciskanie hantli skos „+” 3x10-6
można zmienić na wyciskanie sztangi?

No i jeszcze,czy można jeść co dziennie 4 jajka w postaci jajecznicy??Bo nie wiem czym zastąpić,jajca na śniadanie.

stilian 

Wysłany: 2009-08-01, 15:03   

Cytat:
4 jajka w postaci jajecznicy?

specem od żywienia nie jestem, ale wydaje mi sie, że w takim wypadku do tej jajecznicy lejesz 4 białka i 1-2 żółtka

blais99

Wysłany: 2009-08-01, 15:12   

stilian napisał/a:

specem od żywienia nie jestem, ale wydaje mi sie, że w takim wypadku do tej jajecznicy lejesz 4 białka i 1-2 żółtka
\

nie za bardzo zrozumiałem...Po prostu jajecznica robiona jest z 4 jajek.

Więc tak biorę patelnie masło i 4 jajka,nagrzewam patelnie z masłem i rozbijam 4 jajka.

stilian 

Wysłany: 2009-08-01, 15:15   

Tak, wlewasz 4 białka i 1-2 żółtka. Pozostałe 2 wyrzucasz, chyba że masz inny pomysł na ich wykorzystanie. Zresztą poczekaj, bo mże przyjdzie ktoś mądrzejszy w tych sprawach niż ja :-P Jak nie wiesz jak "odizolować" żółtko, to niech ci rodzice pokażą, nie jest trudne ;-)

Doberman 

Wysłany: 2009-08-01, 16:12   

Co do żółtek i ich szkodliwości nie ma jasnej odpowiedzi, jedne badania obalają drugie itp.
Najlepiej tak jak kolega pisze 2 żółtka dziennie, jeśli masz kasę to rób omleta z 10 jajek (2 żółtka i reszta same białka).

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-08-02, 06:47   

blais99 napisał/a:
wyciskanie hantli skos „+” 3x10-6, można zmienić na wyciskanie sztangi?

Lecz chodzi ci o wyciskanie poziome czy w skosie dodatnim. Jeżeli to drugie to tak, można zamienić. A jeżeli to pierwsze, to odpowiedź przeciwna.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

blais99

Wysłany: 2009-08-02, 13:49   

Lucjusz1992 napisał/a:

Lecz chodzi ci o wyciskanie poziome czy w skosie dodatnim. Jeżeli to drugie to tak, można zamienić. A jeżeli to pierwsze, to odpowiedź przeciwna.

Oczywiście mi chodziło o wyciskanie w skosie :) Bo przyzwyczaiłem się do sztangi.

EDIT:Więc tak dzisiaj na śniadanie zjadłem omleta z 3 jajek

- smak(bez smaku)

Później polałem sosem truskawkowym i powiem wam,że trochę lepiej ale niewiele,ogólnie ciężko mi się to jadło,tak jak gumę rozpuszczalną.Najadłem się tym bardzo,nawet nie jadłem płatków owsianych ;) Ale chyba wrócę do jajecznicy z 4 jajek i płatków owsianych.

Ps.A i jeszcze mam pytanie,chodzę z bratem na siłownie,a on zaczął splitem z 3 tygodnie to będzie,więc ma robić splitem nadal czy ogólnorozwojówke(FBW) z 4tyg?? Ma on 17lat

No i pytanie dlaczego nie odbijać sztangi od klatki?Gdzieś czytałem,że coś tam gorzej mięśnie pracują czy coś takiego a w atlasie ćwiczeń na kfd mówią,żeby lekko dotykać klatki sztangą?Więc czy odbijanie lekki sztangi od klatki to duża wada>?

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-08-03, 21:51   

blais99 napisał/a:

Ale chyba wrócę do jajecznicy z 4 jajek i płatków owsianych.

Możesz jeszcze wyczarować coś takiego: Rozbijasz 4 jajka do miski, mieszasz na jednolita masę/kolor, dorzucasz 80/100g płatków owsianych, rodzynki (trochę mleka+mąki). Smażysz to na patelni (jak zwyczajowy omlet). Wykładasz na talerz, obkładasz jakimś owocem (ja zazwyczaj używam do tego banana i obkładam całego), a następnie oblewasz jogurtem (czy to smakowym, czy naturalnym). Taki posiłek zastępuje całe śniadanie.

Cytat:
A i jeszcze mam pytanie,chodzę z bratem na siłownie,a on zaczął splitem z 3 tygodnie to będzie,więc ma robić splitem nadal czy ogólnorozwojówke(FBW) z 4tyg?? Ma on 17lat

Niech, przeżuci się na plan FBW.

Cytat:
No i pytanie dlaczego nie odbijać sztangi od klatki?Gdzieś czytałem,że coś tam gorzej mięśnie pracują czy coś takiego a w atlasie ćwiczeń na kfd mówią,żeby lekko dotykać klatki sztangą?Więc czy odbijanie lekki sztangi od klatki to duża wada>?

Lekko, oznacza prawie całkowity brak "odbicia". Takie dotknięcie ma na celu uzyskanie 100% jakość danego ćwiczenia (całkowity ruch/rozciągnięcie klatki piersiowej). Dotykanie sztangą klatki (przy którym i tak lekkie odbicie wystąpi) jest jak najbardziej prawidłowe.

Alan Shearer

blais99

Wysłany: 2009-08-04, 01:46   

Lucjusz1992 napisał/a:

Możesz jeszcze wyczarować coś takiego: Rozbijasz 4 jajka do miski, mieszasz na jednolita masę/kolor, dorzucasz 80/100g płatków owsianych, rodzynki (trochę mleka+mąki). Smażysz to na patelni (jak zwyczajowy omlet). Wykładasz na talerz, obkładasz jakimś owocem (ja zazwyczaj używam do tego banana i obkładam całego), a następnie oblewasz jogurtem (czy to smakowym, czy naturalnym). Taki posiłek zastępuje całe śniadanie.

Nie dla mnie takie bajery :) Rodzynek nie lubie i mysle,ze taki posilek by mi nie podszedl :]

Cytat:
Zastosuj się do tego. 4 serie na triceps nie oznaczają, że nie "odczuje" on treningu. Wręcz przeciwnie (jest to ujęte w artykule). Ćwiczenia złożone dadzą mu wycisk podobny do tego ze splitu.

Więc dlaczego jest podzielony na 4 dni? Nie będzie,żadnych mniejszych efektów o wiele?Bo mniejsze na pewno będą ;)

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-08-04, 06:43   

blais99 napisał/a:
Więc dlaczego jest podzielony na 4 dni? Nie będzie,żadnych mniejszych efektów o wiele?Bo mniejsze na pewno będą ;)

Nie na 4, lecz na 3.
Mniejszych efektów? blais99: przeczytaj cały artykuł jeszcze raz ;-) . Push&Pull dostarcza więcej/częściej bodźców do rozwoju mięśniom w ciągu tygodnia. Nie doprowadzasz mięśni do całkowitego załamania, lecz zmuszasz je do rozrostu w inny bardziej ekonomiczny sposób. Więc nie spodziewałbym się po planie mniejszych efektów (porównując do standardowego splitu), a raczej lepszych.

Alan Shearer

blais99

Wysłany: 2009-08-04, 14:19   

Lucjusz1992, ok dzięki :-D

Odpowiedz do tematu