Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-07-05, 14:47 Papierosy, a trening
Tak jak w temacie, zastanawia mnie czy palenie papierosów ma jakiś duży wpływ na nasz trening ? Czy działa podobnie jak alkohol, że tracimy ważne elementy potrzebne do budowy mięśni ? Ewentualnie możecie jeszcze dodać jaki wpływ ma "zioło"
_________________ Nak Muay znaczy wojownik ...
www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie
Zmniejszają objętość płuc, a co za tym idzie zmniejsza się wydolność fizyczna. To tak nienaukowo i z głowy
Chociaż znam osoby, które palą i trenują i nie widać po nich żeby byli jacyś "ograniczeni" wydolnościowo...
Tez mam kolege, ktory kopci a takie osiagniecia w sporcie, ze szok :D
Ogolnie niszcza pluca, mozg, zeby i inne rzeczy. Mozna to olac bo podobno choroby powazniejsze zwiazane z paleniem lapia 1/15 osob palacych, ale akurat Ty mozesz byc ta osoba. Nigdy nie tknalem i nie zamierzam tknac tego gowna. W tej chwili dodaja tam wszystko, trucizny i inne gowna tylko w malych ilosciach, ale to co sie pali to tak naprawde odpadki xD gdzies czytalem podobne rzeczy.
A zioło muli. CHociaz mowia mi koledzy, ze wtedy faktycznie jest ochota na glebsze przemyslenia. Bardziej rusza mozg i jestes w stanie wykminic cos czego nie zrobilbys normalnie. O tych zlych efektach nie slyszalem :P
"W tej chwili dodaja tam wszystko, trucizny i inne gowna tylko w malych ilosciach," Za absolutnym przeproszeniem Pimpek35, ale pierdolnij się w łeb. Gdzie to wyczytałeś? Na WP.pl chyba. Jedna z najbardziej dochodowych branży w dziejach i trucizny zaczeli dodawać i z odpadków robią... jaaaaaaasssssssneeeeeeeeee.
To że szkodzą to jest oczywiste, ale napisałeś tak jakby tam wcześniej nic trującego nie było. I jeszcze te odpadki, to powiedz mi co się robi z głównych zbiorów tytoniu tak żeby później można by z odpadków zrobić papierosy? ;P
Tam tytoniu jest ilosc znikoma :) dosyc niedawno mialem kilka ciekawych hmm... wykladow?? Na ten temat w jakiejs organizacji i bylem zszokowany tym co ja tam uslyszalem i zobaczylem.
Wysłany: 2009-07-05, 20:54
BzYq zadal pytanie i pewno chcial odpowiedzi nie klutni ;) O fajkach chyba juz wiadomo. Jesli chodzi o zielony shit to strasznie oslabia i jest to wstep do daleszej narkomani. Bo nie wierze, ze mozna przez caly zycie palic ziolo i nie dotknac innego mocniejszego syfu. Znajomy co pali regulranie od roku jest teraz taka cipa, ze szok. Kiedys byl dosyc silny a teraz to lepiej nie mowic...
Ale niestety papierosy bardzo obniżają kondycje i nas w klubie pare osób przysżło palących i mieli cieżko kiedy rzucili w jakims momencie do razu ich sprawnosc fizyczna poszła w góre i było to bardzo widoczne nie będe dawac nowego topicu ale powiedzcie mi czy jesli zaliczy sie na imprezie zgona przesadzi z alkocholem itd to jest sie 2 tygodnie treningów do tyłu pod wzgledem kondycyjnym?
Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-07-06, 16:35
W zasadzie chodziło mi, czy będzie spadek jeśli chodzi o masę mięśniową, bo o kondycję to się nie martwię
Ale jak tak czytam, to wychodzę z założenia, że te 5-7 fajek szkód nie wyrządzi
shinra napisał/a:
Killu napisał/a:
jest to wstep do daleszej narkomani. Bo nie wierze, ze mozna przez caly zycie palic ziolo i nie dotknac innego mocniejszego syfu
Uwierz mi, ze mozna, ale fakt jest taki ze tu juz wchodzi kwestia charakteru.
I tutaj się z Tobą zgodzę Shinra...
_________________ Nak Muay znaczy wojownik ...
www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie