nie jestem za silny więc za ciężki ten trening nie może być ;p
bez ciężkiego treningu nie ma żadnych efektów
Onik napisał/a:
chcę żeby chociaż troche polepszyła mi się kondycja albo masa mięsniowa
Na kondycję nie trzeba sprzętu, biegaj interwały - poprawiają szybkość,kondycję i nawet spalają tłuszcz. Na masę mięśniową to jednak trzeba obciążenia. Strasznie leniwy jesteś, tyle tematów o treningach, tyle podobnych tematów , mówię o forum jakby dodać do tego cały Internet to już w ogóle. A ty zakładasz temat i czekasz na gotowe...
Ja na twoim miejscu nie układałbym specjalnego planu tylko realizował różne programy treningowe, dam ci naprowadzenia:
brzuch - ABS II, 4 Killa na forum jest w temacie Eksperyment polecam bo hardkorowy trening
nogi - programy na wyskok, trening plyometryczny na nogi (link) - polecam ten drugi sam go zrobiłem , efekty były spore a program wycieńczający
ręce - plan Armstronga, pompki - http://www.100pompek.pl/
chyba brakuje tylko pleców, na plecy nie wiem może stanie na rękach, podciąganie szerokim nachwytem coś znajdziesz :D
Możesz robić co ci się żywnie podoba, to Twoje ciało ;) Ja na Twoim miejscu bym wykonywał po 1 programie na daną "partię" mięśni chodź to chyba nie wykonalne, po prostu za ciężkie ale pompki + ABS jak najbardziej tak - lajcik.
Ćwiczę parkour, więc znam się trochę na trenowaniu na powietrzu bez sprzętu. Jest taki filmik z którego korzystałem kiedy zaczynałem ćwiczyć. Długo go nie wykonywałem, bo wole coś bardziej wysiłkowego, ale dla ciebie powinno być dobre. Dodatkowo chłopaki opisują dokładnie każde ćwiczenie. http://www.youtube.com/watch?v=p-0WSse_fqg
_________________ Tomasz Adamek: "Inni potrzebują psychologa, a mnie wystarczy Bóg. Jemu powierzam swoje kłopoty i nigdy się nie zawiodłem. Bez Niego byłbym nikim."
Sam zrób sobie plan , dostosuj do siebie. Masz jakieś 8-minutowe plany (rece, brzuch, nogi i rozciaganie), bieganie i 100pompek.
-100pompek koliduje z rękoma więc wybierz jedno , drugie usuń
-Biegać można codziennie tylko się nie zajedź
-bieganie nie koliduje z ćwiczeniami na nogi(ten plan 8-minutowy)
-rozciągania nie rób 2dni pod rząd, mięśnie muszą się zregenerować
-min jeden dzień w tygodniu odpoczynek
Ja ci polecam robić ćwiczenia w pon śr i pt, i w te dni się rozciągać.