Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Plan do oceny.
Autor Wiadomość
mihawk 

Wysłany: 2010-01-13, 17:34   Plan do oceny.

Jestem obecnie po oglnorozwojowce 2 miesiace robilem. Trenuje w domu i chcialbym przedstawic moj plan.

Poniedzialek
klatka:
Wyciskanie sztangielek na lawce poziomoej 3 *10,8,12
pompki na krzeslach 3/10,8,10 < moim zdaniem dosc dobre cwiczenie na miesnie klatki>
ropzietki ze sztanieglki w lezeniu na lwace poziomej 3 /10,10,8

Triceps
Wyciskanie francuskei siedzac 3/10
Prostowanie ramienia ze sztangielka w opadzie tulowia 3/12
pompki w podporze tylem 2/10

Sroda
PLecy
Podciaganie na drazka szerokim nachwytem 3 /max

podciaganie sztanieglki w opadzie 3/12,15,12

Biceps

uginanie ramion ze sztangielkami stojac podchwytem z suminacja 3/15,12,15

uginanie ramienia ze sztangielka w siadzie w podporze o kolano 4/15,12,12,10

piatek

Barki
wyciskanie sztanielek 3/10/10/8
Podicaganie sztanielek wzdluz tulowia 3/10
unoszenie sztanielek w opadzie tulowia 3/10

Nogi
przysiady wykroczne 3/15
Przysiady z obicazeniem 3/20
syzyfki 2/15
wspiecia na palcach w staniu 3/20

Brzuch -A6w

Prosze o ocene oraz wyrozumialosc:P i szczegolnie cenne porady :)

Tibex 

Wysłany: 2010-01-14, 16:41   

Przydałby się skos górny do ćwiczenia górnych mięśni klatki piersiowych. Ja np. używam tylko pufy opartej o ścianę myślę że też mógłbyś takie coś zrobić. Myślę że lepsze ćwiczeniem na triceps niż odwrotne pompki jest pompki w wąskim rozstawie rąk.

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2010-01-14, 16:49   

Plan jak widać, "domatora";]. Dodaj MC przy plecach (oczywiście pamiętaj o technice oraz małych ciężarach; sztangielki mogą zastąpić sztangę). Co do klatki rzeczywiście przydałby się skos górny (sprawę możesz załatwić podkładając coś stabilnego pod przód ławki). Co do tricepsa jednak pozostałbym przy opcji z "pompkami w podporze tyłem".

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Tibex 

Wysłany: 2010-01-14, 16:58   

Mi się bardziej męczą tricepsy w wąskim rozstawie najlepiej niech sprawdzi oba wyjścia

mihawk 

Wysłany: 2010-01-14, 18:09   

Tak,chcialem zeby to plan byl dosc "Domatorowy" :P
czyli jest dosc dobry tak? A do tricepsow to robic tylko pompki z podporem z tylu? Czy francuskie tez trenowac? bo ostatnimi czasy gdy je robie to mi strzela lokiec <lewy> przy opuszczania za plecy hantli;/
dzieki za odpowiedzi

ps. Pompki z waskim rozstawem odpadaja:) w podporze tylem daja wedlug mnie lepsza efekty:P

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2010-01-14, 19:38   

Czy poprawnie wykonujesz owe ćwiczenie technicznie? A jak wygląda sprawa z rozgrzewką (czy jest dość intensywna)?

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

mihawk 

Wysłany: 2010-01-14, 20:09   

Hmm rozgrzewke mam 20 minutowa. Technicznie poprawnie wykonuje raczej bo probowalem roznych sposobow wykonywania francuzow i to samo ciagle. Moze wpplyw ma to ze bylem kiedy bramkarzem i po okolo roku mialem problemy z tym lokciem przez wygiecie go w druga strone :P

Tibex 

Wysłany: 2010-01-14, 23:23   

Mam ten sam problem z tym łokciem wręcz bolą mnie mięśnie przy łokciu przy tym ćwiczeniu po filmikach stwierdziłem że dobrze robię to technicznie i robię porządną rozgrzewkę 25-30 min. Pamiętaj że strzykanie w łokciach może być spowodowane brakiem witamin takich jak magnez i kilka innych.

yhym 

Wysłany: 2010-01-14, 23:46   

Magnez to nie witamina ;) Niemniej jest on bardzo potrzebny do prawidlowego funkcjonowania organizmu, w tym kosci.
Mi tez podejrzanie strzela w niektorych miesniach, tzn. ogolnie to strzelaja mi niemal wszystkie stawy, ale nie widze w tym nic dziwnego, ale w niektorych jest to uciazliwe. Planuje pojsc z tym na jakies badania na wiosne, bo martwi mnie to, np. przy dluzszym biegu (ok. 30 min) odczuwam bol w lewym stawie barkowym, z prawym odziwo wszystko w porzadku.

Tibex 

Wysłany: 2010-01-14, 23:50   

Szczególnie to dość nie przyjemne gdy kumple wokół się gapią a ci coś strzyka i myślą " co on się w dziada przemienia?" xD

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-01-15, 21:53   

yhym napisał/a:
przy dluzszym biegu (ok. 30 min) odczuwam bol w lewym stawie barkowym
yhym, moze poprostu w nadmiarze eksploatujesz i przeciazasz stawy. Ja z tego powodu mialem na jakis czas zmniejszyc 'zuzycie' (i z racju juz mocno przewleklych klopotow), ale poszedlem do roboty i szczeze mowiac juz odczuwam skutki :-/
Jesli zaczyna ci to przeszkadzac to przejdz sie do lekarza i sprawdz, bo regeneracje stawu (w kazdej formie) im wczesniej zaczniesz tym lepiej.

yhym 

Wysłany: 2010-01-15, 22:08   

No niewatpliwie tak zrobie, bo z przeziebienia to ja sie sam wylecze, ale stawy to delikatna sprawa, wole skonsultowac sie z fachowcem. Ale najpierw musze sprawdzic czy dalej mi to dokucza, bo w zwiazku z obfitym sniegiem nie biegalem okolo dwoch tygodni, a glupio by bylo pojsc jakby sie okazalo ze samo przeszlo :-P

Odpowiedz do tematu