ReX Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 12 Lis 2010 Posty: 15
Wysłany: 2011-05-17, 23:08 Plan Treningowy - Początki z siłownią
Witam
Od 9 miesięcy trenuje Kickboxing z elementami muay thai.
Chciałbym zacząć trenować na siłowni jednakże jestem w tym temacie zupełnie zielony, czytałem trochę o tym iż są treningi obwodowe itp itd ale sam nie potrafie ułożyć sobie takiego planu ponieważ wogólę się na tym nie znam.
Dlatego chciałbym poprosić was o pomoc, wiem że paru kolegów z forum tak w miarę ostro pompują na siłowni m.in Lucjusz, Pimpek i paru innych dlatego jeśli ktoś mógłby mi napisać plan treningowy byłbym bardzo wdzięczny. Treningi mam w Pon,Śro i Piątki więc na siłownie chciałbym chodzić we wtorki,czwartki i soboty (nie zajadę się jak na początek ?) Głównie chciałbym poćwiczyć klatę, a jak klatę to i plecy bo czytałem iż dobrej klaty nie można wyrobić nie ćwicząc pleców, i ręce.
Mam 181 Cm wzrostu, 75-76kg wagi i 16lat.
Mam jeszcze jedno pytanie otóż znowu wróciłem na dietę ala białkową ale przeplataną z dietą dukana, chce zrzucić parę kilo ponieważ gdzie niegdzie jest tłuszcz, czy taka dieta nie będzie kolidować z treningami na siłowni ?
I Czy wskazane jest branie jakiś odżywek które nie będą zaśmiecać organizmu ?
Pozdrawiam :)
_________________ Nie zgrywaj bohatera bo kobiety mają w dupie blizny : ]
Luigi Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 03 Cze 2011 Posty: 98 Skąd: Lubin
Wysłany: 2011-06-06, 13:49
Za mało odpoczynku planujesz. Moim zdaniem każda odżywka zaśmieca organizm. Wogóle doczytałem masz 16 lat wyluzuj wogóle z siłownią, rozwijasz się jeszcze chłopcze.
Po co chcesz zaczac smigac na silownie ? Tak zeby mowic ze trenujesz na silowni czy masz jakis konkretny cel ? Jak masz diete wysokobialkowa to powinienes tracic tluszcz.
Przy 181cm i waga 76 to nie wiem gdzie ten tluszcz masz, ale spoko.
_________________ We're only as strong as our weakest bladder.