Poniedziałek:
4 serie skakanki szybkim tempem po 200 z odpoczynkiem
rozciąganie
Wtorek:
trening karate
Środa:
4 serie brzuszków z nogami uniesionymi do góry(2 razy kąt prosty) po 50 powtórzeń z odpoczynkiem
4 serie skakanki szybkiem tempem po 200 z odpoczynkiem
4 serie seiken do załamania
rozciąganie
Czwartek:
siłownia
klata 3 serie po 10 powtórzeń z większym obciążaniem
klata 2 serie po 15 powtórzeń ze zmniejszonym obciążeniem
biceps 3 serie po 10 powtórzeń na maszynie
biceps 3 serie po 10 powtórzeń hantelkami
trening karate
Piątek:
odpoczynek
Sobota:
4 serie pompek do załamania z odstępami między soboą 1 minuta
4 serie skakanki szybkim tempem po 200 z odpoczynkiem
przejście krokodylkiem 4 razy po 10 metrów
4 serie brzuszków z nogami uniesionymi do góry(2 razy kąt prosty) po 50 powtórzeń z odpoczynkiem
rozciąganie
Niedziela:
siłownia
klata 3 serie po 10 powtórzeń z większym obciążaniem
klata 2 serie po 15 powtórzeń ze zmniejszonym obciążeniem
triceps 3 serie hantelkami po 10 powtórzeń
triceps 3 serie na maszynie po 12 powtórzeń
barki 2 serie hantelkami po 15 powtórzeń
barki 3 serie na maszynie po 8 powtórzeń
rozciąganie
4 serie skakanki umiarkowanym tempem po 500
Do tego niezobowiązujące wf i sks(prawie tylko granie gier zespołowych ze szczątkową rozgrzewką).
Taki sobie ułożyłem plan treningowy i proszę o komentarz.
Mam 184cm, ważę 85 i mam spory nadmiar tłuszczu nieszczęśliwie ulokowany prawie w całości na brzuchu i od około półtorej roku w sposób aktywny próbuję spalić.
Tak więc główne założenia treningu to spalić tłuszcz i rozwinąć przede wszystkim górne partie mięśni, które są u mnie najsłabsze[i by w dość krótkim czasie dojść do robienia około 50 pompek w jednej serii(aktualnie około 30) i 40 seiken w jednej serii(aktualnie około 20).
Jeśli chodzi o siłownie to mam właśnie możliwość chodzenia w tygodniu tylko w czwartki dlatego jest wsadzona dość nieszczęśliwie w dzień karate(trenuję od około roku)
Odnośnie klaty i jej ilości to po prostu chciałbym być w stanie podnieść swoją wagę chociaż raz(jestem aktualnie w stanie podnieść 60kg 3 razy).
Trenuję w sposób nieusystematyzowany od półtorej roku więc można mnie zaliczyć jako osobę o poziomie pomiędzy początkujący, a średnio zaawansowany.
Jeszcze dwie uwagi - a6w zrobiłem do 41 dnia, ale w sposób najwidoczniej niedokładny/niestaranny/zwyczajnie błędny, ponieważ efektów praktycznie nie zauważyłem(z tym, że brzuch mam relatywnie silny, ponieważ przez jakieś 2 miesiące robiłem po około 200-300 brzuszków dziennie i na treningach karate jest to partia z którą nie mam problemów).
Druga to czy możliwe jest dodanie tego jakiegoś programu na wyskok z koszykówki - super dunk albo air aler.
Po proszę o komentarze, uwagi i korekty.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2008-10-09, 17:08
Co do nadmiaru tłuszczu: Dużo Aerobów (no trochę w tym planie ich masz ) i Dieta (to chyba najważniejsze). Co do A6W to głównym założeniem tego "systemu" jest wyrzeźbić brzuch więc ja bym ci radził na początek go porządnie "zbudować" ABSII i po kilku tygodniach zarzucić A6W. I postaraj się załatwić przynajmniej w poniedziałek dostęp do siłowni bo w "tym" planie masz, aż 3 dniową przerwę miedzy następną wizytą "w gabinecie " i byłaby możliwość innego rozłożenia ćwiczeń poszczególnych partii.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"