**Bombel** Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 93
Wysłany: 2010-01-06, 15:51 Plan:)
Prosiłbym o ulożenie planu ćwiczeń dla 15-letniej dziewczyny,jak już pisałem w innym dziale chodzi o zrzucenie zbędnych kilogramów
Sprzęt którym ona dysponuje to: rowerek stacjonarny,steper i kołyska do brzuszków...Liczę na pomoc,z góry dzięki
Nie musi nawet tego robic. Niech poprostu duzo biega, robi jakies brzuszki/ABS, pompki, przysiady i przede wszystkim niech robi to SYSTEMATYCZNIE, wtedy troche cierpliwosci bedzie miala te swoje efekty, bo w tym wieku to naprawde zaden problem.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Radosław
Wysłany: 2010-01-06, 19:10
Moim zdaniem na zrzucenie wagi najlepsza jest dieta.Niech odżywia się zdrowo,ograniczy cukry(unikać aspartamu bo to trucizna) i je 6 sześć małych posiłków dziennie.Z treningów na redukcję podobno najskuteczniejsze są aeroby wykonywane na czczo, czyli np. niech wstaje wcześniej i sobie trochę biega przed pójściem do szkoły.
Wysłany: 2010-01-06, 19:44
a teraz w zimie,kiedy nie bardzo jest jak biegać,może jakieś cwiczenia w domu z tym sprzetem który podałem na początku?...a trening domatora patrzyłem na samym początku,ale uważam,że dla dziewczyny to nie jest on zbyt dobry
Radosław
Wysłany: 2010-01-06, 20:51
No to na tym rowerku może pojeździć,jakieś brzuszki porobić.Ale najlepsze było by bieganie.Ważne jest to żeby trening trwał ponad półgodziny.Po takim czasie zaczyna spalać się tkanka tłuszczowa.Niech pamięta o zdrowej diecie!
ps.Też uważam że trening domatora dla dziewczyny nie jest wskazany,chyba że chce być pakerką
Wysłany: 2010-01-06, 21:17
No o brzuszkach i rowerku też myślałem,tylko teraz chodzi o jakiś konkretny plan,serie,powtórzenia itp
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-01-06, 21:34
Logiczne ze calego domatora nie zrobi, ale przeciez pojedyncze cwiczenia z niego moze wyciagnac (pci piknej w tym wieku sie czasem zdarze nie znac podstawowych cwiczen).
Radosław napisał/a:
Ważne jest to żeby trening trwał ponad półgodziny.Po takim czasie zaczyna spalać się tkanka tłuszczowa
Dokladnie, to wazna rzecz. Jak jej za zimno na dworze, to niech troche wyladuje czyms plecak i chodzi z nim po domu, lub jak za malo jej miejsca to niech popyla piwnicy przez cala dlugosc (zakladajac ze mieszka w bloku, bo jak nie to zostaje pierwsza opcja).
Co do serii, to mysle (oczywiscie to moje subiektywne zdanie, bo niekoniecznei musi byc to prawda), ze to sama musi stestowac ile czaego da rade i wtedy cos bedziesz musial kombinowac, bo biorac pod uwage to, ze na forum sa glownie sami faceci, to ciezko raczej komus bedzie zgadnac/oszacowac ile taka pietnastolatka moze miec sily (z facetami to jednak troche latwiej) - no chyba, ze ktos juz w czym podobnym cos kombinowal.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Wysłany: 2010-01-06, 21:38
To które ćwiczenia z domatora byś polecił?...Oczywiście poczekam jeszcze, może ktoś kto kiedyś się bawił w układanie podobnego planu się wypowie
Wysłany: 2010-01-06, 22:37
Przy tych parametrach co podales to watpie zeby wymagala jakios specjalnie tego odchudzania, wiec sadze ze chodzi jej (nikt nie zgadnie co 15-latce siedzi w bani, wiec moge sie mylic) o konkretna partie (stawiam na brzuch-jak nie to przy kazdym cwiczeniu masz napisane na jaka partie dziala). Do polecania wiele nie ma -tu raczej powinni sie wypowiedziec bardziej kompetentni bo ja to raczej ogolnikami operuje w tym temacie, z tego co mysle, ze moze sie przydac to unoszenie tulowia, nog, spiecia, nozyczki, sklony, przysiady (te kombinowane mi troche dzialaja na brzuch, wiec moze..), niech rozciaga ekspander przed soba, wszystkiego po pare sztuk zeby nie przegiac, a zeby tez jej sie nie znudzilo za szybko.
Ale jesli w praktyce ten fat co to chce go zrzucic jest fikcyjny to faktycznie wyperswaduj jej to cale odchudzanie (ewetualnie na jakis czas niech tylko zawezi diete, ale minimalnie) bo jeszcze sobie narobi problemow.
Wysłany: 2010-01-06, 22:42
Liczbe powtorzen w seriach zwiększać co jakiś czas prawda?
Wysłany: 2010-01-06, 22:49
Zwiekszac alebo zmniejszac, ale o to juz pytanie do tych co 'sie znaja' (Killu, Franz, Lucjuszi kto tam jeszcze jest), ale mysle te stopniowanie to raczej dla tych co mysla na powaznie o tym planie, i ze jesli ona nie wymaga 'intensywnej terapii' to niech porobi kazdego po trosze ciurkiem przez jakis tam czas jaki da rade (byle systematycznie) i bedzie jej wystarczc.