Witam, Potrzebuję jakiegoś dobrego ćwiczenia, na triceps, klatkę i brzuch, co polecacie?, coś co da mi szybki efekt? ( nie biorę żadnych wspomagaczy, czyste mięcho ;p)
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 19 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2008-09-07, 17:43
Triceps-wiciskanie francuskie.
Klata- wyciskanie hantelek leżąc (na ławce prostej, ja robie to na 2 taboretach;]).
Brzuch-6 weidera, ABS, ABS2.
Edit
Jak nie masz sprzętu to:
Triceps-pompki na triceps(dłoń skierowania prostopadle do ciała i ręce blisko tułowia).
Klata- zwykłe pompki ;).
Pomógł: 13 razy Wiek: 19 Dołączył: 24 Cze 2008 Posty: 851 Skąd: z Bażin
Wysłany: 2008-09-07, 17:49
na brzuch, jaki masz starz? jak początkujący to już mówię:p
Zrób sobie na podłodze - ławeczce na rozgrzewkę uniesienia nóg- 30 cm nad ziemią, trzymaj dotąd aż się zmęczysz, tak około 2 seryjki, potem normalne brzuchy - 3 serie (nie piszę powtórzeń bo to zależy od tego ile dasz radę zrobić) potem zrobisz jeszcze brzuszki ze skrętami tułowia ( skręt robisz jak jesteś w połowie wykonywanego "brzuszka") to też 3 serie ( tu zapewne wyjdzie ci mniej brzuszków niż w normalnym ćwiczeniu, bez skrętów)
Z czasem do brzuszków możesz dodać jakiś ciężar np. robisz ćwiczenie trzymając na klacie obciążenie, lub po prosty robić na pochyłej.
Pozdrawiam!
_________________ przyjaciół miej blisko, wrogów jeszcze bliżej.
O dzięki chłopaki,
A Nie powiem, jak mam możliwość to mogę sobie podłożyć gryf zamiast hantelków, chyba proścej będzie?
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 19 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2008-09-07, 17:53
Najlepiej hantelkami! Jak sztange podosisz to przeważnie "lepsza" ręka przejmuje większy cieżar. Ogólnie lepiej hantelkami, nie wiesz jak wyglądają ćwiczenia to moge podać linka.
wyciskanie, i rozpiętki, to wiem o co chodzi, dzięki za pomoc :)
Amadi Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 691
Wysłany: 2008-09-07, 18:34
Cytat:
Witam, Potrzebuję jakiegoś dobrego ćwiczenia, na triceps, klatkę i brzuch, co polecacie?, coś co da mi szybki efekt? ( nie biorę żadnych wspomagaczy, czyste mięcho ;p)
Pamiętaj że szybko to nic nie zrobisz
Tric - wyciskanie francuskie
Klata - wyciskanie sztangi płasko i na skośnej
Na brzuch jakiś ABS albo 6 Weidera
Nie Powiem napisał/a:
Najlepiej hantelkami! Jak sztange podosisz to przeważnie "lepsza" ręka przejmuje większy cieżar. Ogólnie lepiej hantelkami, nie wiesz jak wyglądają ćwiczenia to moge podać linka.
Hantelki przy wyciskaniu na klate mają ten plus że lepiej rozciągają klatke niż sztanga i masz zawsze większy zakres ruchu A z tym że lepsza ręka przejmuje ciężar to bzdura, prędzej przy wyciskaniu hantelkami lepsza ręka bardziej pracuje.
Wysłany: 2008-09-07, 18:51
Z tą bzdurą to bym dyskutował. Jak ćwiczysz hantelkami to robisz więcej powtórzeń silniejszą ręką? Chyba nie.
Amadi Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 691
Wysłany: 2008-09-07, 19:33
Nie Powiem napisał/a:
Z tą bzdurą to bym dyskutował. Jak ćwiczysz hantelkami to robisz więcej powtórzeń silniejszą ręką? Chyba nie.
Nie ale silniejsza ręka choćby odruchowo zarzuca szybsze tempo a przy wyciskaniu sztangą obie ręce pracują tak samo
Wysłany: 2008-09-07, 21:16
Jednak, i druga ręka idzie tym tempem i "nadrabia" jako tako tą nierównowage siłową. Dobra nie róbmy offtopa. ;)
na trica to pompki w podporze tyłem ( nie wiem czy dobrze nazwałem), wyciskanie hantelka oburącz po francusku. na klate ławka prosta skośna, sztanga, rozpiętki.
_________________ RAP do wstępnych negocjacji - pięści do dalszych, i to wystarczy. Gdy siła argumentu się skończyła pozostaje tylko siła.....
Mam mały problem, ktory postaram sie jakos opisac w tym temacie Mam 190cm, waże okolo 85kg(wiem, wiem troche zamalo). Przez kilkanascie ostatnich miesięcy ćwiczyłem na siłowni, nie stosowalem jakiegos specjalnego cyklu z suplementami. Dodam, ze mam bardzo szybka przemiane materii i cięzko jest mi zbierać kilogramy Ostatnimi czasy zacząlem trenować Muay Thai, 3 razy w tygodniu po 1,5 h. Wraz z rozpoczęciem roku akademickiego, tj od pazdziernika wznawiam treningi na silowni, ale juz nie takiej z prawdziwego zdarzenia tylko na uczelni. Mam pare pytan:
1. Na treningach Muay Thai jak wiadomo jest niezły wycisk itp Interesuje sie zakupem jakichs supli dodajacych energii i stad moje pytanie, co polecacie. Chodzi mi glownie o to aby zwiekszyc wytrzymałosc itp
2. Jak juz wspomniałem od pazdziernika wracam na siłownię. Warto dodac, ze "bardziej" nastawiam sie na efekty w Muay Thai niz siłowni, co nieznaczy, ze na siłce bede sie opierdzielał Treningiem na siłowni chce po prostu miec wiecej pary i przybrac troche na masie. I tu tez moje pytanie jakie suplementy polecilibyscie kupic, aby jakos osiagnac zamierzany efekt. Zdaje sobie sprawe z tego, ze bedzie ciezko i troche sie obawiam, zeby takim wysilkiem nie tracic na masie, bo jednak treningi na siłowni i muay thai są meczące.
Prosze rowniez o jakies wskazówki jak pogodzic te obie sprawy, jak ćwiczyć itp Pozdrawiam!
dużo snu,napewno.jak chcesz zlapac ,to pewnie sucha mase.polecam jakies krealkalyn lub suplementy z tlenkiem azotu.glutamina,może hmb,dużo węglowodanów.białko.
polecam pić izotoniki w czasie i po treningu.[np lonto vitalmaxa lub powerade]