Witam. Zamierzam chodzic na MMA.Chcia³bym nabrac troche si³y i wytrzyma³osci.Ale zacznijmy od poczatku:
Dane:
-wzrost 185
-waga 72,3 kg
-Cie¿ar wyciskany 50 kg (srednio po rozgrzewce)
-Ilosc pompek 54
-Sta¿ trenigowy 2 lata(trening dzielony, push pull, reinkarnacyjny)
-Ilosc podciagniêæ (podchwyt) 10 (nachwyt 3)
-bralem troche na rze¼be
Co do treningu chcia³bym jakis trening(si³owy, wytrzyma³osciowy) bez przyrostu masy.
Oraz odpowiednia do treningu diete . Mam 3/4 dni wolnych w tygodniu + w 2 z tych dni robi³em interwa³y.
Sprzet:
³aweczka prosta
hantleki
sztanga
ciezaki na rece lub nogi (1kg)
obciazniki:(4 x 5 kg, 4 x 2,5kg 4 x 1,25 kg)
z tym ze ze sztanga mam problem bo niektóre nie wchodza musze sie wybrac do dekarza :)
Z treningów pod MMA, bêdzie nie zawodny trening ca³ego cia³a podczas sesji. Tu polecam ACT ( http://forum.fight-club.pl/-vt2694.htm#33372 ). Tu system zmieniony pod twój sprzêt:
-Brzuszki 15 powtórzeñ
-Przysiady z sztang± na barkach 12 powtórzeñ
-Wykroki z hantelkami 10 powtórzeñ
-Wyciskanie sztangi le¿±c 12 powtórzeñ
-Wyciskanie sztangi w siadzie 10 powtórzeñ
-Podci±ganie sztangi do brody 12 powtórzeñ
-Dr±¿ek 10 powtórzeñ
-Martwy Ci±g na prostych nogach 10 powtórzeñ
-Uginanie ramion z sztangielkami/Wznosy tu³owia z opadu 12 powtórzeñ
-Pompki w podporze ty³em10 powtórzeñ
-Zwijanie sztangi 15 powtórzeñ
-Wspiêcia na palcach 15 powtórzeñ
Cytat:
bralem troche na rze¼be
Wyja¶nij?
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodz±cego wroga, bêdzie wypoczêty, ktokolwiek przybêdzie drugi przyst±pi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Glutamine ostatnio mia³em, o dzia³aniu nie bêde sie wypowiadaæ, bo bezsensu jest siê wypowiadaæ o dzia³aniu antykatabolików, ale cenowo wychodzi³a...co by tu du¿o mówiæ, nie najlepiej. Teraz mam tauryne i ona przynajmniej pobudza, a co do BCAA które poda³e¶, ju¿ ostatnio je obserwowa³em, w koñcu kiedy¶ wypróbuje :P Ale nastêpne pójd± amino Uni-liver z Universala
Pomóg³: 37 razy Wiek: 21 Do³±czy³: 18 Pa¼ 2008 Posty: 603 Sk±d: Kraków
Wys³any: 2009-09-19, 23:20
Jak dla mnie suple bcaa/gluta maj± jedno podstawowe dzia³anie: uchroniæ tkankê miê¶niow± przed rozpadem w momencie gdy wykonujemy aeroby. Dodatkowo powinny wp³ywaæ na regeneracjê. Bcaa spe³nia to zadanie i jest to naukowo okre¶lone. Co do glutaminy - badania dowiod³y, ¿e nie ma ¿adnych naukowych podstaw, aby s±dziæ, ¿e ten suplement naprawdê wp³ywa na rozwój masy miê¶niowej lub regeneracjê.
Ja mam BCAA Xtra na stanie, 'odpalam' jak tylko wznowiê treningi, maj± ponoæ dobry smak i dzia³anie
Co do uni-liver to tak jakby bia³ko w tabletkach, je¿eli interesuj± Ciê konkretne aminokwasy to mo¿esz spróbowaæ np. universal amino 2700.
Pomóg³: 37 razy Wiek: 21 Do³±czy³: 18 Pa¼ 2008 Posty: 603 Sk±d: Kraków
Wys³any: 2009-09-21, 14:51
No i na pocz±tku nie potrzebujesz braæ, ale jak kiedy¶ bêdziesz to traktowa³ bardziej powa¿nie, to zobaczysz, ¿e niektóre suple s± bardzo pomocne, wiêc ostro¿nie z tymi s³owami
Wklej wys³any link przeze mnie w po¶cie wy¿ej. Poczytaj, a siê dowiesz. A i ACT nie dzieli siê na serie tylko obwody.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodz±cego wroga, bêdzie wypoczêty, ktokolwiek przybêdzie drugi przyst±pi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach