Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Potrzebuje pomocy
Autor Wiadomość
seba132 

Wysłany: 2010-05-13, 21:26   Potrzebuje pomocy

Witam chcialem sie zapytać jakie sa dobre ćwiczenia które mozna wykonać w domu zebym mial mocniejszy kop. a i zebym wyżej podnosił noge. Prosze o pomoc

Batman 

Wysłany: 2010-05-13, 21:29   

1 Idź na trening i ćwicz technikę
2 Rociąganie się masz również na treningach

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-05-13, 21:40   Re: Potrzebuje pomocy

seba132 napisał/a:
Witam chcialem sie zapytać jakie sa dobre ćwiczenia które mozna wykonać w domu zebym mial mocniejszy kop. a i zebym wyżej podnosił noge. Prosze o pomoc

na kopa dobra jest gra w piłkę nożna przez około 1-2 lata prawie codziennie
albo biegniesz lekko i wyskakujesz a następnie jedną nogą w ścianę uderzasz i kładziesz się w poziomo w locie, a potem lądujesz z powrotem na obie nogi :-P

a tak na poważnie [te wyżej sposoby też są na serio-powaga], kopnąć mocno, to znaczy włożyć całe swoje serce w stopę, tzn całą swoją siłę musisz przerzucić na stopę, przez biodro ma przejść napięcie [105Volt :?: ], i to ćwiczyć na worku,
a żeby wysoko nogę podnieść, to musisz odpowiednio ułożyć ciało w czasie kopania, ale wysokie kopanie nie jest zalecane na ulicę [nie pytaj dlaczego] :-P
a przede wszystkim dobrze być trochę giętkim jak guma, wiadomo o co biega :-P

stilian 

Wysłany: 2010-05-13, 22:17   

Żeby mocniej kopać to musisz po prostu wzmocnić nogi różnymi ćwiczeniami. A żeby wyżej podnosić noge to rozciąganie. Tylko przed rozciąganiem odpowiednia rozgrzewka żeby nie ponaciągać ścięgien. Najlepiej po bieganiu albo np. jeździe na rowerze stacjonarnym albo takim zwykłym :mrgreen: Mi bardzo fajnie sie rozciąga po jeżdżeniu na rowerku stacjonarnym.

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-05-14, 09:26   Re: Potrzebuje pomocy

Mawashi napisał/a:
a żeby wysoko nogę podnieść, to musisz odpowiednio ułożyć ciało w czasie kopania, ale wysokie kopanie nie jest zalecane na ulicę [nie pytaj dlaczego] :-P
Ale dlaczego?? :P

Vana 

Wysłany: 2010-05-28, 20:27   

Czysta głupota, jeżeli ktoś ma dobrze opanowane kopnięcia to są one bardzo skuteczne. Jak się nie może podnieść nogi na poziom głowy lub robi się to tak wolno że przeciwnik w tym samym czasie zada kilka ciosów to nie bardzo.

Odpowiedz do tematu