Witam chcialem sie zapytać jakie sa dobre ćwiczenia które mozna wykonać w domu zebym mial mocniejszy kop. a i zebym wyżej podnosił noge. Prosze o pomoc
Witam chcialem sie zapytać jakie sa dobre ćwiczenia które mozna wykonać w domu zebym mial mocniejszy kop. a i zebym wyżej podnosił noge. Prosze o pomoc
na kopa dobra jest gra w piłkę nożna przez około 1-2 lata prawie codziennie
albo biegniesz lekko i wyskakujesz a następnie jedną nogą w ścianę uderzasz i kładziesz się w poziomo w locie, a potem lądujesz z powrotem na obie nogi
a tak na poważnie [te wyżej sposoby też są na serio-powaga], kopnąć mocno, to znaczy włożyć całe swoje serce w stopę, tzn całą swoją siłę musisz przerzucić na stopę, przez biodro ma przejść napięcie [105Volt ], i to ćwiczyć na worku,
a żeby wysoko nogę podnieść, to musisz odpowiednio ułożyć ciało w czasie kopania, ale wysokie kopanie nie jest zalecane na ulicę [nie pytaj dlaczego]
a przede wszystkim dobrze być trochę giętkim jak guma, wiadomo o co biega
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Żeby mocniej kopać to musisz po prostu wzmocnić nogi różnymi ćwiczeniami. A żeby wyżej podnosić noge to rozciąganie. Tylko przed rozciąganiem odpowiednia rozgrzewka żeby nie ponaciągać ścięgien. Najlepiej po bieganiu albo np. jeździe na rowerze stacjonarnym albo takim zwykłym Mi bardzo fajnie sie rozciąga po jeżdżeniu na rowerku stacjonarnym.
a żeby wysoko nogę podnieść, to musisz odpowiednio ułożyć ciało w czasie kopania, ale wysokie kopanie nie jest zalecane na ulicę [nie pytaj dlaczego]
Ale dlaczego?? :P
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Czysta głupota, jeżeli ktoś ma dobrze opanowane kopnięcia to są one bardzo skuteczne. Jak się nie może podnieść nogi na poziom głowy lub robi się to tak wolno że przeciwnik w tym samym czasie zada kilka ciosów to nie bardzo.