Otóż mam problem ze zwiększeniem objętości mięśni klaty. Pątrząc z boku jest jakieś 3cm bardziej wklęsła od brzucha (za dużo ABS za mało spalania ale już nad tym pracuje). I teraz poprosiłbym was o rady jaką ilość serii i powtórzeń wykonywać (pompki) żeby dobrze wchodziła masa? A może macie jakiś inne ćwiczenia na klatkę? W domu mam sztange z obciążeniem do 15kg (mało bo talerze do wypełniania) ale wolałbym z niej nie korzystać bo nie mam dobrej ławeczki. Mam jeszcze drążek i jeśli możecie wytłumaczcie mi jak prawidłowo podciągać się nachwytem? Najlepiej by było gdyby był to filmik.
_________________ Jest jedno ludzkie ciało. Dopóki człowiekowi nie wyrośnie trzecia noga, albo ręka wszystkie sztuki walki opierać się będą na tych samych zasadach.
No tak nie zauważyłem wieku na siłownie jesteś jeszcze za młody tak za rok czy dwa możesz się do niej przymierzać, na razie porób sobie ćwiczenia na drążku to powinno ci wystarczyć.
_________________ Jest jedno ludzkie ciało. Dopóki człowiekowi nie wyrośnie trzecia noga, albo ręka wszystkie sztuki walki opierać się będą na tych samych zasadach.