Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
pytanie o miesnie
Autor Wiadomość
extinct 

Wysłany: 2011-09-25, 13:54   pytanie o miesnie

Pytam z ciekawości. Zalozmy ze ktos przypakuje troche a potem przestanie cwiczyc ile czasu potrzeba zeby miesnie zaczely wiotczec i maleć?

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2011-09-25, 14:43   

Mi się wydaję, że to osobna kwestia organizmu oraz zależy jak kto ćwiczy. Widziałem i za pewne jeszcze nie raz zobaczę, jak kolesie brali podczas treningów przeróżne wspomagacze typu: meta, sterydy. W kilka tygodni robili z siebie prawdziwe szafy. Teraz kiedy ich widzę, albo są najzwyczajniej w świeci grubi bądź wszystko na nich wisi. Z drugiej strony masz ludzi, którzy ćwiczą normalnie. Dieta, odżywki i poprawny trening. Tacy nawet jak nie ćwiczą, z różnych przyczyn, nie mają zbyt dużych spadków. Wszystko zależy, jak pisałem na początku, od organizmu. Jeden będzie miał małe spadki inny większe.
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

extinct 

Wysłany: 2011-09-25, 14:46   

Moj znajomy tiwerdzil ze u niego po 2 tygodniach zaczyna spadać ale on od poczatku jechał na odzywkach wogole nie ciwczyl na sucho

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-09-25, 15:32   

Ja cwicze 3 lata wiec jak sa spadki to je odczuwam
przez cale wakacje byla wixa alkoholowo maruhuankowo rózna :-| z wagi 94 spadlo na 86 i akurat na + bo bylem juz dosyc podlany ale miesa tez spadlo

Np przed wakacjami
Łapa z 39 na 36-7
łydka z 45 na 42
udo z 70 na 65
klata ze 116 na 109
pas.. :mrgreen:

wiec jesli sie nie cwiczy to wiadomo ze spadnie..po jakim czasie..zalezy od trybu zycia np moj wujek byl na "wczasach" 34 miesiace to przed wyjazdem byl niezle zbudowany a po 'powroce' wrocil wielki jakby krowska wpindalałcodziennie %-) ale nie zalany krata byla full itp..dzisiaj nie cwiczy od 3 lat regularnie ale ciezko pracuje i spadków zbytnio nie widac

wiec wsztstko zalezy od trybu zycia diety genów także

kyokushin_man 

Wysłany: 2011-09-28, 18:34   

2 tygodnie bez treningu to faktycznie okres po ktorym mięsnie znowu wracają do "pierwotnego" stanu i kolega traci masę, co jednak jest kwestią raczej indywidualną, bo tez mam zna jomych którzy jadą ostro ale na sucho i nawet 2 miesiace przerwy od treningow nie robią żadnej róznicy

Ring-Sport

Wysłany: 2011-12-13, 09:49   

Racja,to bardzo indywidualna kwestia-wszystko zależy od tego jak się odżywiasz,jaką masz przemianę materii i jak szybko spalasz kalorie. 2 tyg bez treningu to nie jest długi okres,ale napewno mięśnie w jakiś sposób to odczują.

Odpowiedz do tematu