Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozpiska - Ćwiczeń
Autor Wiadomość
patyczakr123 

Wysłany: 2011-12-16, 22:11   Rozpiska - Ćwiczeń

Witam serdecznie forumowiczów !
Mam 14 lat , około 171cm wzrostu i ważę 52kg (Tak to nie wiele), niedawno zacząłem treningi MMA w Toruniu (parter , boks , k1) , prosiłbym , aby ktoś doświadczony rozpisał mi jak mam ćwiczyć , jakie ćwiczenia , ile serii i powtórzeń .
Mam podstawowy sprzęt hantelki , sztanga prosta 180cm , i ławeczka (http://tytansport.pl/LAWKA_KULTURYSTYCZNA_TYTAN_SPORT_LS_3401_ROZPIETKI-65.html) na biceps na serię biorę około 12 kg . Na klatę 40kg seria , może to nie wiele ale nie chcę przesadzać .
Jeszcze chciałbym odwołać się do problemu , że gdy podnoszę sztangę ręce nie idą do końca równo , jak na to poradzić , za ciężkie obciążenie i ręce nie dają rady ?
Dziękuję bardzo i proszę o wypisanie ćwiczeń (brzuch , biceps , triceps , barki , plecy itp.)
Proszę również pisać wszelkie uwagi i rady dotyczące ćwiczeń :) Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam ! :)
Aha i proszę jeszcze o wypisanie mniej więcej ile brać obciążenia na dane ćwiczenie ! :)

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-12-16, 22:36   

1.Zainwestuj w drązek
2.Plan piszesz sam my tylko sprawdzamy
3.
Cytat:
zcze chciałbym odwołać się do problemu , że gdy podnoszę sztangę ręce nie idą do końca równo , jak na to poradzić , za ciężkie obciążenie i ręce nie dają rady ?

Zmniejsz ciezar

patyczakr123 

Wysłany: 2011-12-17, 00:07   

Niedługo zainwestuje , jeszcze jedno pytanie mogę Ćwiczyć tak , triceps , biceps , klata , brzuch a nastepnego dnia plecy barki brzuch ?
Chciałbym prosić o jakieś wskazówki związane z rozpisaniem.:)

kyokushin_man 

Wysłany: 2011-12-17, 09:57   

przede wszystkim najgorsze co moze być w treningu siłowym dla fightera to izolowanie mięśni, ale na początek niech będzie. w 2 dni chcesz wszystkie partie przerobić? nie radze, lepiej jelsli masz czas to rozpisz sobie to od pon-sob, w niedziele regeneracja, a brzuch codziennie. a jeżeli nie masz tyle czasu i musisz 2 partie na 1 treningu zrobić to staraj sie cwiczyc antagonistycznie, tzn biceps z tricepsem itp, ale to są takie absolutne fundamenty absolutnych podstaw wiec radze troche poczytac jeszcze na ten temat i wtedy w razie pytań zglosic sie na forum. Pozdro

patyczakr123 

Wysłany: 2011-12-17, 11:57   

Z czasem to akurat nie powinno być problemu :) Jeszcze trochę poczytam i postaram sobie rozpisać .

SzyHa
MMA

Wysłany: 2011-12-17, 12:08   

ja bym ci polecił po prostu ćwiczenia ogólnorozwojowe,masz dopiero 14 lat i takie ćwiczenia jakie proponujesz wybij sobie z głowy.rób codziennie:pompki,brzuszki,tzw.krzesełko bez krzesełka,podciągaj sie na drążku i biegaj(rób interwały,bo na kondycje i wytrzymałość niezastąpione) a hantle zostaw w spokoju na przynajmniej 2 lata

patyczakr123 

Wysłany: 2011-12-17, 12:21   

Byłby ktoś w stanie zasugerować , lub rozpisać ewentualne ćwiczenia ?
Na powiedzmy 3 dni lub nawet cały tydzień .
Dziekuję .

kyokushin_man 

Wysłany: 2011-12-17, 14:29   

cały tydzien nie cwicz, najlepiej 2 dni wolnego na regeneracje, sam musisz przejrzeć cwiczenia w atlasie kulturystycznym, poczytac o podstawach treningu i dopasowac obciążenia, ilosć powtórzeń, serii a przede wszystkim cwiczenia do swojego sprzetu i możliwości siłowych

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-12-18, 00:42   

fbw lub ACT poczytaj o tych planach i napierdalaj

Odpowiedz do tematu