Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2011-02-16, 01:15 Sauna
Wszystko o saunie. Dobre i złe strony korzystania z niej . Czy po treningu na siłowni warto do niech wchodzić czy może nie wolno, bo źle wpływa na regeneracje i cały trening idzie na marne ? Proszę o wypowiedzi.
_________________ Nak Muay znaczy wojownik ...
www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie
Mój wykładowca z fizjologii powiedział, że po treningu to jest głupota wchodzić do sauny, uzasadnił to tym, że na treningu wystarczająco dużo utraciło się płynów, minerałów itp. Dlatego sauna powinna być jedynie w dzień nie treningowy i to też nie za często.
Teoretycznie wszystko racja i niby jest to porządny argument.
Mi by po treningu sauna nawet przyjemności nie sprawiła. W dni nie treningowe/regeneracyjne jak najbardziej. 1 raz w tyg nie więcej ma nawet pozytywne działanie. Odpręża oczyszcza ciało mi osobiście poprawia humor i samopoczucie zawsze po saunie śpię jak niemowlę.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy