Hmm u nas na początku nie było podziału na grupy i wszyscy jednocześnie ćwiczyli to jako starsi musieliśmy więcej pompek robić itp, itd. A co do sparów hmm a ćwiczy tam ktoś w twoim wieku bo może starszych jest mało i dlatego sensei mało sparów robi.
Własnie wiekszość to są tacy do 16 lat i troche dorosłych no ale sala jest na tyle duza ze mozna to jakoś podzielić a gdy ja chodziłem na Fight Club miałem 15 lat i musiałem sparować z takimi po 20+ wiec dostawałęm prawie cały czas oklepy :D! ale i tak bardzo miło to wspominam i myśle ze teraz mógł bym sie troche odegrać ;d
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-01-12, 20:55
to dobrze, bo jak walczysz z bardziej doswiadczonymi, to sie wiecej uczysz, naet jezeli przegrywasz, a jak tu tez nie bedzie podzialu to poprostu staraj sie sparowac ze starszymi od siebie ;)
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
To chyba jasne, że nie będziesz walczył z dziećmi. Jak będzie tam 5 starszych osób, to będziecie sobie na zmiane sparowali. Nie bój nic, nie będziesz się nudził.
I ja też od niedługiego czasu trenuję. Powiem nawet, że karate mnie prześladuje, popatrzcie na komentarz na dole :)... a chciałem tylko posłuchać Offspringa. I znowu dyskusja zeszła na to czy kyokushin jest skuteczne czy nie. Dobija mnie to.